Uşak’tan zelzele bölgesine 1 milyonu fazla battaniye gönderildi

Yardımcı’tan sarsıntı bölgesine 1 milyonu aşkın battaniye gönderildi

UŞAK – Yardımcı Valisi Turan Ergün, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler arkası sıra bölgeye 1 milyonu aşkın battaniye gönderildiğini açıkladı.

Çeltek Valisi Turan Ergün, Asayiş ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ardından bölgeye gönderilen yardımlar karşı açıklamalarda bulundu. Bütün 173 araçla bin 140 personel gönderdiklerini açıklayan Ilbay Ergün, bu sabah itibariyle deprem bölgesine 130 iş makinasının gönderildiğini dile getirdi.

Depremin önce gününden itibaren kendilerinden arz iri beklentinin battaniye olduğunu söyleyen Vali Ergün, “Şu temel büyüklüğünde depremden etkilenen illere, ilimizden doğrudan 891 bin 636 sayı battaniye gönderildi. Bunun yanı sıra ilimizden havale verilerek ayrı cinsten yardımlarla birleştirilip değişik iller üzerinden kıran bölgesine gönderilen 177 bin 235 adet battaniye bahis konusu. Bunları dahi dahil ettiğimiz ilimizden şu anda toplamda sarsıntı bölgesine çıkacak battaniye sayısı 1 milyon 68 bin 871’e erişmiş durumda. Bunları bile 239 tır ve 3 uçakla nakliyesini sağladık. İlimizden 197 tır ve kamyonlarla muhtelif gıda ve yardım malzemesi 1 milyon 271 bin 949 kıvılcım gitti. Bunlar da sarsıntı bölgesine başarmış durumda” diye niteleyerek konuştu.

Öte yandan Vali Ergün, zelzele bölgesinden bin 683 vatandaşın geldiğini, bu vatandaşların akraba, otel ve KYK yurtlarında kaldığını söyledi.

Share: