Uşak’tan zelzele bölgesine 163 bin 767 battaniye gönderildi

Uşak Valisi Turan Ergün, şekil üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen illere 163 bin 767 battaniye gönderildiğini, bugün ayrıca 50 bine yakın battaniyenin daha sevk edileceğini bildirdi.

Vali Ergün, Yardımcı Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Çeltek’ta bölgeye gönderilmek için toplanan yardımların tırlara yüklendiği Kalfa Spor Salonu’na anbean icraat hakkında bilgi aldı.

Turan Ergün, elan sonradan birlikte yer sarsıntısı bölgesine devam etmek üzere hazırlanan battaniyelerin yüklü olduğu kamyon ve tırları geçirmek için Yardımcı Birleştirme Sanayi Bölgesine geçti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, zelzele bölgesine taharri kurtarma ekibi ve araç desteği göndermeye devam ettiklerini belirtti.

Dünden bu yana çeşitli kurumlardan 47 araçla 249 personel, kamu kurumlarına ve özel sektöre ilgili 20 gelişim makinesini bölgeye gönderme ettiklerini rapor eden Ergün, sözlerine şöyle devam etti:

“Mevsimin şita olmasından ekolojik ortam şu an bölgede barınma ve yalım çokça heybetli. Bu yüzden Yardımcı kendisine bizden bildirme balaban ümit battaniye. Esbak bilcümle battaniye üreticilerimizle bire bir araya geldik. Arkadaşlar hep üretimlerini yer sarsıntısı bölgesine gezmek üzerine yapıyorlar şu anda. Yani normal ticari amaçlı battaniye satışı bulunmayan. Sarsıntı bölgelerine müzaheret amaçlı battaniye göndereceklere battaniye üretiyoruz. Şu zaman bakımından ilimizden 40 tırla 163 bin 767 battaniye yola çıktı. Burada birlikte şu anda 10 tır yola geçmek üzere bekliyor. Onlar dünya. Onlarda birlikte 50 bine andıran battaniye var.”

Ergün, kentte evvel çetin kan bağışı olduğunu, zaman itibarıyla koku alımını durdurduklarını, ihtiyaç olması durumunda vatandaşlara baştan bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

Dünden bu yana Uşaklıların nakdi yardımda dahi bulunduğunu aktaran Ergün, “Şu ana kadar vilayet ivedi müzaheret adına toplamda 4 milyon 319 bin liralık mevrut durumda. Ben hayırhah hemşehrilerimize haddinden fazla teşekkür ediyorum. Haddinden Fazla duyarlılar. Tıpkı zamanda kentimizdeki nakliyecilerimize çokça teşekkürname ediyorum. Hepsi toplanan malzemeleri bölgeye ücretsiz çatlamak üzere sıraya girdiler.” dedi.

“Ekiplerimiz sahada”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Şimşek, kentte toplanan yardımların bölgeye sevkiyatını sürdürdüklerini aktardı.

Çeltek’tan yola çıkan itfaiye aracı ve fahri ekiplerin bölgeye ulaştığını ifade fail Şimşek, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz sahada çalışmaya başladılar. Şu anda aldığımız istihbarat itfaiye ekiplerimiz, gönüllü ekiplerimiz oradaki taharri kurtarma ekiplerine kümeli durumdalar. İnşallah onlardan de fena hâlde haberler ahzetmek istiyoruz. Çünkü çok pres koşullar altında nazik aynı cansiparane gayret ediyorlar. Tanrı hepsinin yardımcıları olsun. İnşallah akıbet anne büyüklüğünde akıbet dakikaya kadar bire bir can henüz kurtulursa bundan iri tıpkı bahtiyarlık olamaz bizim için. Bizde Uşak namına bundan önce olduğu kabilinden bugünde hep gücümüzle bölgenin yaralarının sarılması üzere hem üretmeye hem dahi müstelzim müzaheret desteğini sağlamaya bitmeme edeceğiz.”

Share: