Üstün Öztrak’tan “Rey Kullanacak Sığınmacı” Açıklaması: “Verilerin Açıkta Olmaması İster İstemez Bir Bulut Uyandırıyor”

Fen: ABDULLAH ÇELEBİ – Azrail: KERİM UĞUR

CHP Sözcüsü Üstün Öztrak, Türkiye’üstelik vatandaşlık sunulan ve böylelikle seçimlerde fikir kullanma hakkı kazanan sığınmacılarla ilişik bilgilerin yayınlanmadığını belirterek, “Ucube bir tane şahsiyet Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesiyle birlikte, kimler vatandaşlığa alınıyor, birçok hayat alınıyor, bunlarla ilgili bilgi yayınlanmıyor. Adisyon vermekten cızlam durumu; verilerin, bilgilerin açıkta olmaması gerek istemez benzeri kaygı uyandırıyor. Herkes müsterih olsun. Biz CHP kendisine, milletimizin verdiği biricik baziçe heba olmaması, sakatlanmaması üzere elimizden gelen temas şeyi yapacağız. Buna, geçen posta olduğu kadar fikir çuvallarının üzerinde bulunmak dahi dahil” dedi.

Faik Öztrak, Türkiye’üstelik yurttaşlık sunulan ve seçimde düşünce kullanacak sığınmacılarla ilişik kıymetlendirme yaptı. CHP Ekonomi Masası’nın tıpkısı sıra programı için İzmir’e mevrut Öztrak, ZÜMRÜDÜANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, vatandaşlığa alınanların listesinin Resmi Gazete’dahi yayınlanmadığına dikkat çekti. Öztrak, şöyle konuştu:

“Bulunan müntehip kütüklerindeki isimlerin incelemesinden çalmak üzere çeşitli aşamalarda, bunun hangi boyutlara vardığı konusunun katiyetle takipçisi olacağız. Bundan geçmiş dönemlerde vatandaşlığa alınanların listesi Resmi Gazete’birlikte yayınlanırdı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı kararıyla olduğu amacıyla bu listeleri yayınlamıyorlar. Ucube yegâne kişilik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesiyle alay malay, kimler vatandaşlığa alınıyor, birçok birey alınıyor, bunlarla ilgilendiren hikmet yayınlanmıyor. Adisyon vermekten savuşma durumu; verilerin, bilgilerin açıkta olmaması meselesi ister istemez herkeste bir düşünce uyandırıyor. Meselenin yakından takibini gerektiriyor. Bunu soracağız. Kimler vatandaşlığa makbuz? Bu bilgilere bile ulaşmaya çalışacağız. Herkes müsterih olsun. Biz CHP yerine, CHP’nin milletvekilleri yerine, teşkilat yöneticileri, il ve kaza yöneticileri adına, milletimizin verdiği bir tane baziçe heba olmaması, sakatlanmaması için elimizden gelen gelişigüzel şeyi yapacağız. Buna, sabık öğün olduğu üzere rey çuvallarının üstünde düşmek da karışma.”

“BU BİZİM İÇİMİZİ ACITIYOR”

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Çap Başkanı Vladimir Putin’in talebiyle Suriye Cesamet Başkanı Beşar Esad’la görüşeceği iddialarını birlikte yorumlayan Öztrak, şunları söyledi:

“Yeniden itibaren olması gereken buydu. A, B beniâdem koca değil. Suriye yönetimiyle konuşma zeminini kaybetmemek lazımdı. Bu zemini kaybettiğimiz amacıyla başımıza gelmeyen kalmadı. Öyle tıpkısı süreç yaşadık ki Umumi Başkanı’mız ‘Bu istişare zeminini kaybetmeyin, bu işten ırak durmayın’ dediğinde Erdoğan, Genel Başkan’ımıza söylemediğini bırakmadı. Demin onun dediği yere geliyor. Hem dahi öyle tavırlarla geliyor kim sözde bu işi bize öğretecek. Tığ, yeniden beri bu işin böyle olması gerektiğini söylüyoruz. Burada sormamız gereken benzeri şey var. Bugüne kadar bunu yapmaması zımnında ülkenin katlandığı maliyetin sorumlusu kim? Bunun hesabını kim verecek? Ne oldu da bu noktaya geldik? Görebildiğimiz kadarıyla biricik bir husus oldu. Putin’in yanına gitti. Putin talimatı verdi, demin bambaşka aynı noktaya akilane yürüyor. Evcil ve milli namına mevrut önerilerin hiçbirine kulak asmayacaksınız, Putin’in önerisiyle Suriye yönetimiyle alım satım kuracaksınız. Bu birlikte bizim içimizi acıtıyor.”

“GÜZELİM İZMİR’İN TAHRİP EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İzmir’in Aliağa ilçesine söküm üzere gelmekte olan asbestli sefine Sao Paulo gemisi ile ilgilendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı eleştiren Öztrak, “Asbestli gemi söküm işinin çevreyi korkulu şekilde tahrip ettiği engelsiz bildirme ortadayken bu boyutta ayrımsız taş pamuğu haiz geminin sökümüne Kasaba Kentçilik Bakanlığı’nın ‘bakacağız, göreceğiz’ şeklindeki diğer tehlikeli yaklaşımını hissetmek türlü değil. 3-5 doların yeşili için güzelim İzmir’in çevresinin fek edilmesine müsaade vermeyeceğiz. Bunu Büyükşehir Belediyemiz açık açık söylüyor. Bu konuda temas türlü direnci gösterecekler” diye konuştu.



Share: