Uyuşturucudan kardeşini kaybetti, farkındalık üzere dizi film çekmeye başladı

Uyuşturucudan kardeşini kaybetti, farkındalık üzere sekans çekmeye başladı

Madde bağımlılığına karşı farkındalık rekzetmek için dizi çekiyorlar

RİZE – Rize’birlikte uyuşturucudan yağlık kardeşini kaybetmesi üzerine özellik bağımlılığına alın farkındalık inşa etmek üzere kol çekerek herkesin beğenisini kazandı.

Rize’bile ateş parçası Osman Nuri Özer, eroin zımnında kardeşini kaybetmesinin acısını yaşarken bir zamanda annesini üstelik kaybetti. Bunun üzerine Özer, uyuşturucuyu gençlerden uzak ağrımak ve farkındalık hazırlamak üzere tıpkısı proje başlattı. Özer’in arkadaşları da projeye bindi vererek ‘Kuzey Vadisi’ isimli diziyi çekmeye başladılar. Çekilen dizi film, gençleri uyuşturucudan uzak tutarık değişik aktiviteler kazandırmayı hedefliyor. Bütün diziyi öz imkanlarıyla çekmeye çalışıyorlar. Dizinin evvel bölümünü dijital platformda paylaşılmasının peşi sıra büyük tabiat topladı. Dizide alengir kayran oyuncular tıpkı zamanda kameramanlık, senaristlik ve yönetmenlikte yapıyor.

“Rize’dahi de cümle bize destek vermeye başladı”

Uyuşturucudan yağlık kardeşini kaybettiği üzere aynı farkındalık inşa etmek amacıyla diziyi çekmeye başladıklarını rapor fail Osman Nuri Özer, “Ego sabık yıl uyuşturucudan kardeşimi kaybettim. Sonrasında birlikte annem çağa acısına dayanamadı o dahi hayatını kaybetti. Bire Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Hakeza aynı projeyi başlattık. Dizinin senaryosunu ego yazıyorum. Oyuncularımız var. Yönetmenimiz var. Ekibimiz git gide büyüdü ve herkes bu işi çok sevdi. Rize’birlikte bile dizge bize destek vermeye başladı. Şuan da bütün maddi namına kişi cebinden harcamalar yapıyor. İşin bunaltıcı benzeri noktada olduğunun farkındayız. Şuan dahi Türkiye’nin gündeminde uyuşturucu var. Bu yolda yürüdüğümüz rüfeka bu duyarda oldukları için dizge gereken maddi desteği kendisi veriyor. Böyle iyicene benzeri projeye herkesin bindi vermesini istiyorum. Dizide ego ongun karakter rolündeyim. Türkiye’ye uyuşturucuyu getirtmemeye çalışıyorum” şeklide konuştu.

“Gençler dizimizden ibret alsın de bu illetten uzak dursun”

İmkanlar yeterli olmadığı amacıyla dizide hem müdürlük hem de oyunbazlık yaptığını tamlayan Hasan Güzel, “Bizim amacımız haddizatında gençleri tıpkı araya toplayıp cemiyet yerine bir farkındalık tesis etmek. Bunu de şuanda başardığımıza inanıyoruz. Temas şeyin elan iyisini yapmaya çalışacağız. Rize esnafı arkamızda. Bize bindi veriyorlar, bu destek istikametinde başaracağımıza inanıyorum. Bu dizi de ben hem oyuncuyum, yönetmenliğini ve fon yönetmenliğini yapıyorum. Gençlerin dizide gani ıra olan ‘Dayızade’ karakterinin vermiş olduğu nasihatleri yaşıt alsınlar. Gençler dizimizden ders alsın bile bu illetten ırak dursun. Duramıyorlarsa devletimizin verdiği destekleri alsınlar” ifadelerini kullandı.

Share: