Uyuşturucudan kardeşini kaybetti, farkındalık üzere kol çekmeye başladı

Rize’bile aynı vatandaş, uyuşturucudan periferi kardeşini kaybetmesi üzerine madde bağımlılığına alın farkındalık tasarlamak için sekans çekerek herkesin beğenisini kazandı.

Rize’dahi güçlü Osman Nuri Özer, maden zımnında kardeşini kaybetmesinin acısını yaşarken benzeri zamanda annesini dahi kaybetti. Bunun üstüne Özer, uyuşturucuyu gençlerden ırak sancımak ve farkındalık düşünmek üzere aynı proje başlattı. Özer’in arkadaşlarının bile projeye destek vermesiyle ‘Kuzey Vadisi’ isimli diziyi çekilmeye başlandı. Çekilen sıra, gençleri uyuşturucudan uzak sara değişik aktiviteler kazandırmayı hedefliyor. Bütün diziyi zat imkanlarıyla çekmeye çalışıyorlar. Seri, evvel bölümünün dijital platformda paylaşılmasının peşi sıra balaban beğeni topladı. Dizide şan düz oyuncular bir zamanda kameramanlık, senaristlik ve müdürlük de yapıyor.

“Rize’birlikte da bütün bize bindi vermeye başladı”

Uyuşturucudan ortalık kardeşini kaybettiği amacıyla bire bir farkındalık ihdas etmek için diziyi çekmeye başladıklarını ifade fail Osman Nuri Özer, “Ben güzeşte sene uyuşturucudan kardeşimi kaybettim. Sonrasında dahi annem döl acısına dayanamadı o üstelik hayatını kaybetti. Aynı şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Hakeza bir projeyi başlattık. Dizinin senaryosunu ego yazıyorum. Oyuncularımız var. Yönetmenimiz var. Ekibimiz zamanla büyüdü ve dizge bu işi haddinden fazla sevdi. Rize’de birlikte sistem bize destek vermeye başladı. Şu anda dizge maddesel yerine kendi cebinden harcamalar yapıyor. İşin gösterişli tıpkısı noktada olduğunun farkındayız. Şu anda Türkiye’nin gündeminde mızrap var. Bu yolda yürüdüğümüz ihvan bu duyarda oldukları üzere sistem gereken maddi desteği kendisi veriyor. Hakeza iyice tıpkı projeye herkesin bindi vermesini istiyorum. Dizide ego bol karakter rolündeyim. Türkiye’ye uyuşturucuyu getirtmemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“Gençler dizimizden ibret alsın birlikte bu illetten uzak dursun”

İmkanlar tam olmadığı amacıyla dizide hem direktörlük hem dahi köpoğluluk yaptığını belirten Hasan Iyice, “Bizim amacımız gerçekte gençleri tıpkısı araya toplayıp topluluk namına tıpkısı farkındalık rekzetmek. Bunu da şu anda başardığımıza inanıyoruz. Değme şeyin daha iyisini yapmaya çalışacağız. Rize esnafı arkamızda. Bize destek veriyorlar, bu bindi istikametinde başaracağımıza inanıyorum. Bu sekans birlikte ego hem oyuncuyum hem birlikte yönetmenliğini ve kaynak yönetmenliğini yapıyorum. Çoluk Çocuk, dizide ongun karakter olan ‘Dayızade’ karakterinin vermiş olduğu nasihatleri yaşıt alsınlar. Çoluk Çocuk dizimizden ders alsın üstelik bu illetten ırak dursun. Duramıyorlarsa devletimizin verdiği destekleri alsınlar” ifadelerini kullandı. – RİZE

Share: