Vali Akbıyık, Türk bayraklarıyla karşılandı

Hakkari Valisi ve Belediye Komutan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova format ve köylerinde incelemelerde bulundu.

Hakkari’de göreve başladığı günden buyana format, kaza, yer, karye, çizgi boylarındaki mezra ve hakikat bölgelerinde incelemelerde kâin Ilbay Akbıyık, bölgelerdeki ziyaretlerini sürdürüyor. Bu haftaki durağı Yüksekova ilçesi olan Ilbay Akbıyık, ilk namına Yüksekova Ticaret ve Endüstri Odasınca coğrafi işaretli ürün tescili alınan “Yüksekova Çirek Peyniri”nin lansman toplantısı ve şehadetname törenine katıldı.

Vali Akbıyık, Yüksekova ilçesine vabeste Yeniışık köyü ziyaretinde ise iri benzeri neşeli tarafından karşılandı. Burada vatandaşların ülkü ve taleplerini dinleyen Vali Akbıyık, il özel idaresi eliyle Yüksekova ilçesine sınırlanmış 8 ekip köy yolunu besleyecek olan Yeniışık köyü Aşama mezrasında yapımı devam eden ısıdam asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ilbay Akbıyık, burada dev Türk bayrakları ile büyük aynı heyecan ile karşılandı. Ön halkının hizmetin sunma iyisine layık olduğunu belirten Ilbay Akbıyık, halkın ayağına gitmeye bitmeme ettiklerini belirtti.

Adım mezrası ziyaretinde Ilbay Akbıyık’a vali yardımcıları Mustafa Emre Tığ ile Ilbay Yardımcısı ve İl Hususi İdaresi Umumi Sekreteri Tevfik Kumbasar, Ilçebay Ömer Cimşit, iş adamı Teoman Zeydan, doyum önderi Timur Hempa birlikte zevcelik etti. – HAKKARİ

Share: