Vali Memiş: “Türkiye otobüs ve kamyon üretiminde dünya birincisi”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 14’ncü açacak filosunun tanıtımını düzenlediği etkinliklerle yaptı. Etkinlikte konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye’nin otobüs ve kamyon üretiminde dünya birincisi olduğunu belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 14’ncü vasıta filosunun tanıtımını Erzurum Kent Meydanında düzenlediği programla tanıttı. Toplamda 30 nüsha siparişi verilen otobüslerin 10 tanesi Erzurum’a geldi. Vatandaşların daha abat şekilde erişim ihtiyacını giderebilmesi için alınan otobüsler el yapmaya başladı. 10 nüsha otobüs, 2 termoplastik hamam ve soğuk iz boya aracı, ayrımsız mobil çizgi araç, 6 skor tır çekiciden oluşan 14’ncü şalter filosu Erzurum’un ulaşımını rahatlatacak. Mavera yandan, şehir meydanında planlı törene Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Reisi Mehmet Merhale, Erzurum Yakutiye Şehremini Mahmut uçar, Erzurum DOĞRU Öğür İl Başkanı Mehmet Sakıncasız Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Daha gücük mesafede insanlarımıza henüz aşkın hizmet verelim”

Vatandaşın muvasala rahatlığını yükseltmek üzere toplamda 30 nüsha otobüs aldıklarını kaydeden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehemt Basamak, “Zaman bu hizmetleri vermenin mutluluğunu yaşıyorum. 10 nüsha otobüsümüz ulaşımda elan etkin daha eli nimetli ve konforlu muvasala hizmeti arz etmek amacıyla Erzurum’a geldi. Toplamda 30 skor alacağımız otobüslerin 10 tanesi konfirmasyon alındı. İstiyoruz kim muvasala ağıyla ilgili hiçbir sıkıntımı kalmasın ve muvasala mesafelerini kısaltalım. Daha gelişmemiş mesafede insanlarımıza daha pir hizmetler verelim. Yeniden yollarımız çağdaş olsun asfaltlarımız iyice olsun diyerek 2 pare hamam ve itici boya aracı, 1 sunum iz uzlaştırıcı, 6 skor tır çekiciden oluşan 19 aracı bugün burada hizmete sokuyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Türkiye dünyada otobüs ve kamyon üretiminde bir numara sırada”

Türkiye’nin otobüs üretiminde acun birincisi olduğunu söyleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, “Üniversitemiz geçenlerde açılacak ve bu otobüsler esasen öğrencilerimizi taşıyacaklar. Bütün Erzurum’u defa edecekler. Erzurum açık bire bir ovaya kurulmuş bire bir site amma herkesin yolu cumhuriyet caddesine düşüyor. Şuana büyüklüğünde ulaşımla ait haddinden fazla şişman tıpkı sorunla karşılaşmadığımızı size aktarmak istiyorum. Pandemi döneminde birlikte bize yardımcı olan otobüs şoförlerimizi kutluyorum. Burada olan otobüslerin topu Türkiye’da üretiliyor. Ecnebi menşeili amma tığ burada üretildiği için yerli akseptans ediyoruz. Otobüs ve kamyon üretiminde de Türkiye dünya birincisi konumunda bulunuyor” dedi. – ERZURUM



Share: