Vali Memiş’ten ‘karabuğday ekin’ tavsiyesi

Ilbay Memiş’ten ‘karabuğday ekin’ tavsiyesi

Ilbay Memiş, Erzurum’de karabuğday eken çiftçileri ülfet etti

ERZURUM – Erzurum’da karabuğday üretimi yapan çiftçilere Vali Okay Memiş ziyarette bulundu. Memiş tam çiftçilere karabuğday üretmesi konusunda öneride bulundu.

Erzurum’birlikte karabuğday üretimi yapan çiftçiler hasat yapmaya hazırlanıyor. Karabuğday glütensiz ve karbonhidrat açısından zengin değerlere sahip olması nedeniyle tamam dünyada tercih edilen hububat grubunda bulunuyor. Erzurum Valisi Okay Memiş’te çiftçilere karabuğday ekmesi için önerilerden bulundu. Vali Memiş, karabuğday tohum olan çiftçiler bire üç kazanacaklar dedi.

Erzurum’da karabuğday üretimi yaptıklarını ve kül dünyada sağlık tagaddi açısından yeğleme edildiğini tamlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Karabuğday getirisi aşkın olan ihtiyacı az olan tıpkı hububat türüdür. Tezek istemiyor, akarsu istemiyor kıraç olan arazilere haddinden fazla makul oluyor. Dolayısıyla biz bunu çiftçilerimize referans ediyoruz. Zaman marketlerde sair unlardan çok elan aşkın ücrete satılıyor. Glütensiz ve çölyak kabil hastalığı olan değişik hastalıklara da çokça yarayışlı olduğu biliniyor. Daha dimdik karbonhidrat tüketmek istiyorsanız de bu yayın gerekiyor. Yekpare dünyada karabuğday bu anlamda tercih ediliyor. Erzurum ovası bu iş üzere çok uygun durumda bulunuyor. Biz bunu denedik ve başardık. Tamam çiftçilerimize öneriyoruz, bire üç avantaj elde edecekler” dedi.



Share: