Varto’da Patent Kandili programı bunaltıcı rabıta gördü

Muş’un Varto Müftülüğü eliyle planlı Nişancı Kandili programı yoğun demet gördü.

Patent Kandili, eksiksiz ülkede olduğu gibi Muş’un Varto ilçesinde da ibadetlerle, okunan Kur’an-ı Cömert ve yapılan dualarla ihya ediliyor. Varto İlçe Müftülüğü aracılığıyla on aynı ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Nişancı Kandili münasebetiyle H. Kayaç Özer Camii’nde ayrımsız program düzenlendi. Akşam Ezanı namazının peşi sıra camiye mevrut haddinden fazla sayıda yurttaş, salat kılarak dualar etti.

Günün deme ve önemine değinen Varto Müftüsü Kortej Öztürk, “Ilkin depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur, yaralılara Cenabıhak’tan ivedili şifalar diliyorum. Cenabıhak böyle bir afeti ayrımsız elan bize göstermesin. Yekpare Türkiye’nin başı iyi olsun. Üç aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle alay malay dini hayatımızda heybetli benzeri yeri olan Berat Kandili’ni kutlamış olduk. Berat gecesi etmek, günahlardan berat emreylemek demek. Yetişkin Rabbimizin affına, mağfiretine, dirayetine mahzar gelmek geçmek. Rabbim inşallah bu miftah ile hep Müslümanların günahlarını bağışlar. Rabbim bizleri haktan, hakikatten, doğruluktan, adil, dürüstlükten ayırmasın İnşallah. Bu bol gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Bu tün Peygamberimizi hatırlayıp O’nu anacağız. İnşallah Varto’muz için hayırlara şalter tamam” dedi.

Program, Kur’an-ı Alicenap ve ilahiler okunarak, yapılan duaların ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi. Iyilikçi vatandaşlar ise getirdikleri hayırları dağıttılar. – MUŞ

Share: