Vatandaşların maaşına ve mallarına el koyan tefeciler yakalandı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, hesaplı durumu iyi sıfır ve bankalardan cesaret alamayan vatandaşları faziletli faizlerle borçlandıran, borcunu ödemeyenlerin ise maaşları ve mallarına el koyan tefeciler, polis güçleri ekipleri marifetiyle kıskıvrak yakalandı. Tefecilerin evinde yapılan aramada ise çok sayıda hüccet, tapu ve borçluların bilgisinin bulunduğu akıl defteri ele geçirildi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Birleştirme Suçlarla Mücadele (KOM) Takım Amirliği ekipleri, Ç.U. ve G.M. ünlü 2 şüphelinin, ekonomik durumu mebzul olmayan ve bankalardan güven çekemeyerek müstacel efektif arayışı içerisine giren vatandaşlara tefe usulü para verildiği bilgisi üstüne himmet başlattı. Ölçülü çalışmalarda antrparantez tefecilerin, mağdur vatandaşların maaşlarının bire bir kısmına yahut tamamını umum koyduğunu, mağdurların üstünde kâin bir çok taşınmazı yıldırma ve zedelenmek ile öz üzerlerine alıp nahak yere kazanç elde ettikleri belirlendi.

Tapular, senetler ve akıl defteri ele geçirildi

Ödemiş Cumhuriyet Altını Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şüphelilerin ikametinde 23 Ağustos tarihinde yapılan aramada, 6 sayı senet, 4 skor tapu ve kıygın bilgilerinin kayran aldığı ajanda ele geçirildi. Ç.U. ve G.H., polis güçleri ekipleri vasıtasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. – İZMİR

Share: