VEDAŞ çalışanları, rüzgarın neşelilik enerjisine dönüşünü yerinde inceledi

Vangölü Ruh Tevzi A.Ş. (VEDAŞ), mühendislerinin şahsi ve mesleki gelişimine yardım sunmak için düzenlediği maharet gezilerini sürdürüyor.

Bitlis ve Muş müdürlüklerinde görev işleyen VEDAŞ mühendisleri, rüzgarın cümbüş enerjisine temessül serüvenini durumunda denemek için Bitlis’in Güroymak ve Tatvan kaza sınırları içerisinde bulunan 20 MW kapasiteli Miskevank Rüzgar Enerji Santralini (RES) konuşma etti.

Teorik ve kılgı eğitimlerle personelin bilgilerini aktüel tutmayı hedeflediklerini ifade fail VEDAŞ Ortaklık Müdürü Emrullah Okuducu, “Çalışanlarımız henüz evvel HES ve GES tesislerini musahabe ederek suyun ve güneşin elektriğe dönüşümünü durumunda incelediler. Bugün birlikte RES tesisini ülfet ederek rüzgarın elektriğe dönüşmesinin aşamalarını durumunda tetkik fırsatı buldular. Dağıtımını yaptığımız elektriğin üretim aşamalarını durumunda aramak, çalışanlarımız üzere da değişik bir deneyim oldu. Ziyaretimiz sırasında bizlere zevcelik fail Santral Müdürü Buğur Akbıyık’a ve santralci çalışanlarına fena hâlde ev sahipliği amacıyla teşekkürlerimi sunarım. Çalışanlarımızın mesleki ve ferdî gelişimine katkı sağlayacak eğitimlerimize ahir süreçlerde bile devam edeceğiz” dedi. – VAN

Share: