Vekil Akar’dan “terörle mücadelede denge” mesajı

Milli Defans Bakanı Hulusi Akar, “Asaletli milletimizi 40 yıldır başına bela olan bu musibetten kurtarmakta kararlıyız, amacımız bu” dedi.

Tokat’ta çevrim boyu muhtelif ilişki ve ziyaretlerde mevcut Milli Savunma Bakanı Hulusi Akaret, Vilayet tarafından planlı etkinlikte martir yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Martir aileleri ve gazilerin tamam sosyete nezdindeki önemine aksan yapan Bakan Akar, şehitlerin ve gazilerin kanları sebebiyle bu toprakların yurt olduğunu belirtti. Terörle mücadelenin biricik yürek, tek zor adına sürdüğünü belirten Akar, “85 milyon vatandaşımızın güvenliği, savunmasına yönelik mücahede içindeyiz. Faaliyetlerimiz iri aynı azim ve kararlılıkla devam ediyor. Daraç zarfında kökü kazınmakta olan teröristlerin ev dışındaki kalıntıları bile Mehmetçik marifetiyle kovalanmakta. Onların bütün barınakları, sığınakları, inleri Mehmetçik yoluyla başlarına yıkıldı, yıkılmaya bitmeme ediyor. Kerim milletimizi 40 yıldır başına bela olan bu musibetten kurtarmakta kararlıyız, amacımız bu” diye konuştu.

Şehit ailelerinin ve gazilerin mümasil ilgisiyle karşılanan Vekil Akar’a Karaca Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Yağız Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Sinan Plato birlikte haremlik etti.

Nazır Akar elan sonraları Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Şehremini Eyüp Eroğlu’nu makamında musahabe etti. Vekil Akaret ayrıca SELIM Parti Tokat İl Başkanlığı, MHP Tokat İl Başkanlığı, 48 Piyade Alayını ziyaretinin ardından gençlerle 26 Haziran Atatürk Firez Merkezinde bire bir araya geldi. Ziyaretler basına bağlı gerçekleşti. – TOKAT

Share: