Vekil Varank, Afyonkarahisar’da fabrika açılışında konuştu Açıklaması

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar’daki mermer fabrikasının açılışında, “Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri da yetişemediği üzere zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz.” dedi.

Varank, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki Karamehmet Mermer Fabrikası’nın açılış töreninde, 2021 yılında temeli atılmış firmanın 2022 yılında faaliyete geçtiğini söyledi.

Yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla Türkiye’deki en teknolojik, yer ilişik değerli mermer tesislerinden, fabrikalarından birinin açılışını yapacaklarını tamlayan Varank, şunları kaydetti:

“Elbette tığ bu açılışları gerçekleştiriyoruz. Tehlikesiz olun şu anda yetişemiyoruz amma bakıyorsunuz birileri bizim yaptığımız bu işlere bütün kulp takmaya çalışıyor. Yani bizim yaptıklarımıza onların hayalleri birlikte yetişemediği amacıyla zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz. Vaktiyle beri müteharrik fabrikaları yeniden açıyoruz. evet de sıfır fabrikaları açıyoruz sanıyorlar ama şayet ‘Türkiye’dahi yatırım, istihsal, istihdam var mı? Elbet oluyor bu işler’ diyerek zaaf edenler varsa basın mensuplarımız karşıda tığ buradan çağrı yapıyoruz, gelsinler bakir açtığımız fabrikayı konuşma etsinler. Türkiye’de yatırım oluyor muymuş? Görsünler.”

Varank, Afyonkarahisar’ın mermerde haddinden fazla önemli benzeri şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Burada kavuşum altında boş yatan mermer yatakları daha çok ekonomiye kazandırılıyor. Bu firma üretiminin kısaca yüzdelik 90’nını ihraç ediyor, ülkeye döviz kazandırıyor. Vaktiyle bu halde gönderdiğimiz mermerleri daha çok işleyip ekleme kızıl arkaç getirip gönderiyoruz, satıyoruz. İşte bu üretim onlardan tıpkı tanesi. Ego tabiatıyla firma sahibine üstelik benzeri küçümseme vereceğim, o da bire bir söylesin bakalım Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı kamuoyunu mu kandırıyor, yoksa süfli yatırım yapmış mı?”

Vekil Varank’ın mikrofonu verdiği Karamehmet KAZANÇ Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özcan bile “Aile adına ülkeye ve sektöre 20 ilde 60 pasaj Ar-Ge yaparak karı kazandırdık. 3 ayrı ilde fabrika var. Bu tesiste karşıdaki fabrikanın devamında işleyemediğimiz, ekonomiye kazandıramadığımız ürünleri teknolojik halde ekonomiye kazandırmak için eklenmiş değeri artırdık. 20 yılda 60 eş 5 fabrikayı bu ülkeye kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

Bunun konusunda Varank, “Gördüğünüz kadar bizim aldatmayla işimiz namevcut. Atlatmak başkalarının siyaseti. Biz müteşebbislerimizin bu işlerinin önünü fayrap etmek üzere varız. Burada Tevhit Uran Bölgesini desteklerimizle önünü açtık. Buralara haddinden fazla değişik imkanlar sağladık. Bu firmamız yatırımlarını yaparken ihtişam beraberinde durdu, isteklendirme belgelerini, desteklerini verdi. Dolayısıyla bu tutum bu sayede bu noktaya geldi. Türkiye 250 milyar dolar ihracatı bu sayede yakaladı.” diye konuştu.

Açılış sonrası fabrikayı gezerek işçilerle kardeşçe eden Varank, fabrikada son kontrolleri yapılan işlenmiş mermerleri ihracat dizilimlerine ekledi.

Açılışa, Ilbay Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Kabadayı, YANLIŞSIZ Tümen Afyonkarahisar milletvekilleri Ulu Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Saylav Mehmet Taytak ve çok sayıda çağrılı katıldı.



Share: