Vekil Varank: Birileri yaptığımız işlere bilcümle bahane takmaya çalışıyor (2)

BURDUR’DA SİLAH FABRİKASINDA İNCELEME

Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar’ın arkası sıra Burdur’a geçti. İl Özel İdaresi’ndeki Toplumsal Gelişmeyi Sübvansiyon Programı (SOGEP) Projeleri İmza ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri Doğrulama Töreni’ne katılan Vekil Varank, öncesinde Burdur Kombinasyon Endüstri Bölgesi’ndeki silah fabrikasında incelemelerde bulundu.

Burdur’daki 3 tevhit sanayi bölgesinde 4 bine andıran kişinin istihdam edildiğini aktaran Varank, “Burdur, gelişigüzel şehrimiz kabilinden özlük ölçeğinde mutluluk ekonomisine değerli katkılar sağlıyor. 2021 yılındaki 291 milyon dolarlık ihracatıyla 2020 yılına göre yüzdelik 36’lık artma kaydetti. Serencam dönemde Burdur 2’nci Kombinasyon Endüstri Bölgesi ile şehrimize oylumlu firmalar yatırım yapmaya başladı. Sonuç 2 yıldaki taleplerle gelişigüzel Burdur’daki kombinasyon endüstri bölgelerimizde, tek boş parsel kalmadı. Bu noktada Burdur 2’nci Birleştirme Uran Bölgesi ile Yer Kombinasyon Uran Bölgesi’nin genişlemesi ile ait taleplerin farkındayız. Bunları bile arz gücük sürede yerine getirmek için yereldeki paydaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Yıpranmamış üreteceğimiz parsellerle Burdur’a olan sanayici talebini hızlıca bastırmak istiyoruz” diyerek konuştu.

Icra Vekili Varank, elan bilahare SOGEP projelerini imzaladı ve coğrafi işaret belgelerini konfirmasyon etti. Varank, programın serencam bölümünde aksiyon insanları ile basına mecbur güruh yaptı.

Mutlu MADAN/ BURDUR,

Share: