Vekil Varank, Denizli’de Ustalık Tekstil Merkezi açılışında konuştu: (2)

Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eskimemiş minimum ücretin 20 yıllık iktidarları döneminde dolar bazında yeryüzü yüksek seviyede açıklandığını söyledi.

Icra Vekili Varank, Denizli Tevhit Endüstri Bölgesi’nde kurulan Beceri Tekstil Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, yenilikçi ve ek zer ustalık oluşum ürünlerini üretebilecek kapasiteye ehil olunması gerektiğini, dokuma sektörüne önderlik fail Denizli’ye böylesi tıpkısı tesisin çokça yakıştığını anlatım etti.

Merkezdeki son teknoloji makine parkı sayesinde sanayiciler, üreticiler ve AR-GE yapan araştırmacılara yetişkin katkılar sunulacağını, 1000 metrekare merbut alana eş merkezin firmalara ilk örnek üretim imkanı getirdiğini nâkil Varank, “Halihazırda konvansiyonel istihsal fail KOBİ’lerimiz ya birlikte girişimcilerimiz, erdemli envestisman maliyetleri altına girmeden eş ürünlerini bu tesisten çıkarabilecekler. Otomotiv, havacılık, sağlık, yapım kabil birçok değişik sektörün kullanımına müteveccih im fikirlerini burada yeşertebilecekler. Prototipi burada üretilen bu yenilikçi mahsulat henüz sonraları dizi film üretimle yeni pazarların kapılarını aralayacak. Denizli, dokuma sektörünün lokomotif şehirlerinden biri dedik amma ego inanıyorum ki beceri tekstilde yaşayacağı dönüşümle gelişigüzel Denizli, oluşum sektörünün Messi’si olacak ve inşallah tamlık Türkiye’ye liderlik edecek.”

Yaklaşık 80 milyon teklik ayrımsız bütçeyle destekledikleri proje kapsamında analiz, müşavirlik ve yönlendirme faaliyetleri de yürütüleceğini tamlayan Varank, bu merkezin devamlılığını sağlama noktasında tam paydaşların sorumluluklarını namına getireceğine inandığını söyledi.

Model fabrikaların sunduğu altyapı imkanları

Bakanlık olarak ortak kullanma tesisleriyle girişimcilerin yükünü hafifletmeye çaba ettiklerine bel eden Varank, şöyle konuştu:

“İnşallah 2023 böylece belde illerden firmalarımız üstelik buraya gelerek hizmete almaya başlayacaklar. Ben bu vesileyle tam sanayicilerimize, üreticilerimize bu kürsüden seslenmek istiyorum; lütfen bu tesislerimizin sunduğu fırsatları haddinden fazla bol değerlendirin. Enerji maliyetlerinde oluşan tablodan sanayicilerimiz muzdaripler, bunun farkındayız amma bakın müşabih üretimlik dediğimiz kapı, sanayiciye şu imkanı getiriyor; hiçbir yatırım yapmadan, hoppadak süreçlerinizi yalınlaştırarak, proseslerimizi optimize ederek, hazırlık süreçlerinizi bir yola koyarak verimliliklerinizi yüzdelik 20-30 artırma imkanınız var. İşte misil üretimevi kabil altyapılar bunları sağlıyor. Güneş enerjisinden, yenilenebilir enerjiden faydalanmamız geçişsiz. Bunları devreye aldığımızda rekabetçiliğimiz haddinden fazla daha kalık olacak. Çokça henüz müstakbel seviyeye gelmiş olacak.”

Varank, ati dönemde bu merkezin yanına ayrımsız mesleksel eğitim bilimi ve test merkezi da yapacaklarını dile getirdi.

“Neymiş Dallas dizisi”

Gündemlerinin envestisman, istihdam, üretim, ihracat ve kalkınma olduğunu, bunun için uğraş verdiklerini tabir eden Varank, muhalefetin ise kendi proje ve planlarını uzaklaştırmak hesabına özlük aralarında savaşım ettiklerini kaydetti.

Varank, şöyle konuştu:

“Yani o kadar ilginç şeylere şehadet ediyoruz kim şurada seçime eskimiş 6 kamer, ortada bire bir rakibimiz yok. ve altılı masaya bakıyorsunuz, daim birbirleriyle uğraşıyorlar. Siyaseti anca seviyelere çektiler ki emin olun yurttaş gözetiminde siyasetin itibarı bile ayaklar altına alınıyor. Aynı tanesi çıkıyor diyor kim ‘Benim diyor İmamoğlu’yla ilişkim, ağababa mahdum ilişkisi’. İmamoğlu çıkıyor, diyor ki, ‘Ben Meral Akşener’e abla’ diyorum. Ondan sonraları öbürü çıkıyor diyor ki ‘CHP ailesinin adayı kesin Kılıçdaroğlu’dur.’ Yani dinlediğinizde politika izlemiyorsunuz, neymiş Dallas dizisini seyrediyorsunuz. Siyasetin amacı hal üretmektir. Vatandaşa almaşık ortaya koyabilmektir amma bizim muhalefetimiz fakat tiyatro oynuyor, kol çeviriyor. Hakeza netice alacağını zannediyor. Biz onlara takılmıyoruz. Tığ gündemimize odaklanıyoruz. Bizim gündemimiz Denizli’yi bittabi kalkındırırız, bu gündemle aha açılışlarımızı yaptık. Zaman imzalarımızı atacağız. Uran projelerini inşallah için koyacağız. Tığ gündemimize odaklandık Dallas dizisini izlemeyi tığ yeğleme etmiyoruz, tığ işimize bakıyoruz. İnşallah haddinden fazla güzelce neticeleri bütün beraber alacağız.”

Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün minimal ücret rakamını açıkladığını hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hani kâh ekonomiciler var, çabucak dolar kuruyla hesaplayıp ekonomici olduklarını zannediyor. İşte 8 bin 506 teklik, 20 almanak iktidarımızda bildirme efdal dolar sıska olan asgari ücret. Bu birlikte çalışanlarımıza anlı şanlı uğurlu olsun. İş dünyamız bağımlı bununla ilişik 100 teklik katkısını asgari ücretteki, bunu üstelik 250 liraya çıkarttık. Orada da işverenlerimizin elini az buçuk terfih etmek istiyoruz. Yeni minimum ücretimiz görklü hayır olsun diyoruz.”

Vekil Varank, açılışın ardından merkezde geliştirilen ateşe dayanabilen eldiveni sınav etti.

Açılışa Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Büyükşehir Şehremini Osman Zolan, YANLIŞSIZ Tümen Denizli Milletvekili Atmaca Ruh, YANLIŞSIZ Öğür İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Mehmet Şanlı Yılmayan, bozuk Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Iktisadi ve Sosyal Iş Bölüm Başkanı Bir Numara Müsteşarı Angel Gutierrez Hidalgo de Quintana de katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, izlence kapsamında Denizli Mükemmeliyet ve Dijital Inkılap Merkezi’nin temel atma törenine katıldı, sergen üretimi eden ayrımsız fabrikayı ve Denizli Sanayi Odası’nı konuşma etti.

(Bitti)

Share: