Vekil Varank: Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız (2)

‘TÜRKİYE HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gün Batısı Karadeniz Kalkınma Ajansı Şişko Açılış ve İmza Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, “Sanayi üretimimiz artmaya bitmeme ediyor. Haziran ayında güzeşte yıla kıyasla yüzdelik 8,5’luk muhteşem bire bir çoğalma bahis konusu. Uygulayım Bilimi tabanlı girişimcilik alanında bile doludizgin giden müspet ayrımsız resim ile cebin karşıyayız. 2022 yılının evvel 6 ayında ülkemizdeki girişimciler 1,4 milyar dolarlık bakir envestisman çekmeyi başardı. Etrafındaki ızdırap çemberine rağmen Türkiye, hedeflerine akla yatkın güvenli adımlarla ilerliyor. Pandemi döneminde birçok devlet haddinden fazla yavaş sorunlarla boğuşurken; ülkemiz aktif sanayi altyapısı, nitelikli muvasala imkanları ve jeopolitik konumu yardımıyla alternatif ayrımsız toptan istihsal merkezi olma iddiasını ortaya koydu. 2021 yılında kaydettiğimiz yüzde 11’lik nema performansı, bu iddiamızın bildirme şişman kanıtı niteliğinde. Bu performansla G-20 ve AB ülkeleri ortada ilk sırada düz aldık. Hamdolsun, 2022’bile da bu trend devam ediyor” dedi.

‘ENFLASYONU SORUNU BİZİM DA CANIMIZI ACITIYOR’Yakın zamanda enflasyonu kontrol altına alacaklarını tamlayan Vekil Varank, “Sonsuz büyüyen endüstri üretimi, artmaya bitmeme fail ihracat ve istihdamda yakaladığımız ivme, bu yılı bile artağan geçireceğimizi gösteriyor. Bittabi bu güzelce gelişmeler enflasyonda yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor. Enflasyon sorunu tabii bizim bile canımızı acıtıyor. Amma emin olun; bu sorunun çokça iri tıpkı kısmı global piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah mail zamanda enflasyonu de kontrol altına alarak, ülkemizi 2023 hedeflerine haddinden fazla elan hızlı ulaştıracağız. Bunu bir zamanlar başardık, esasen başaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yatırım, istihsal, istihdam ve ihracatı artırmaya odaklı politikalarımızla balaban ve dallı güllü Türkiye’yi bilcümle alay malay düz yazı edeceğiz” diye niteleyerek konuştu.

Törende 12 projenin açılışı ile Sosyal Gelişmeyi Terviç Programı kapsamında destek almaya türe kazanan 7 projenin imza töreni yapıldı. Bartın Tevhit Endüstri Bölgesi’nde ise arttırma alan altyapısı ile benzeri kauçuk fabrikasının asıl atma töreni gerçekleştirildi.



Share: