Video: ABD’nin Gölgesi Aynı Sene Sonraları Bibi Afganistan’ın Üzerinde

BENDE’nin aynı sene ilk sorumluluklarını ve yükümlülüklerini göz ardı ederek Afganistan’dan aceleyle çekilmesinin ardından, Afganistan anbean kötüleşen ayrımsız insanca kriz, kazançlı bunluk ve yıldırı saldırıları ile yüz yüze kaldı.

ALYAS, Dondurmacı:

“Sokakta dondurma satmaktansa okulda olmayı tercih ederim.”

11 yaşındaki Alyas ve ağabeyi, geçen aydan beri sokakta çalışmak için okulu bırakmış durumda.

Bununla birlikte, ortalama gelirleri günde 60 afganiden (0,67 MEMLUK doları) elan az.

Ülke genelinde yetersizlik ve başıboşluk arttıkça, Afganistan’ın başkenti Nüsha’de dilencilerin sayısı seçkin güzeşte dolaşma artıyor. Kestirmece 3 milyon Afgan bala, ailelerini doldurmak için mal yolmak amacıyla okulu bıraktı.

Ülke düşüncesiz dönüşü olmayan tıpkı iktisadi çöküşle yüz yüze.

Bankacılık sisteminin durması ve likidite sıkıntısı, insanların yüzde 80’inin verecekli durumda olduğu anlamına geliyor. ABD, kullanılmamış hükümete yönelik yaptırımlarının tıpkı parçası olarak 9 milyar ÇAKER dolarından aşkın değerde varlığı dondurdu.

NAJIBULLAH JAMI, Nazir Üniversitesi’nde Profesör:

“KUL, 20 yıldır Afganlara ölüm ve çağ getirdi. Burada yarattıkları trajedi hala devam ediyor.”

20 yıllık savaş boyunca KÖLE, terörle öz jeopolitik hedeflerine bakarak uğraş etmeyi yeğleme etti, bu dahi Afganistan’daki yıldırı örgütlerinin sayısının artmasına illet oldu.

ABUZAR KHAPALWAK ZAZAI, Benzer Üniversitesi’nde Profesör:

“ÇAKER’nin çıkarları gerektiriyorsa, herhangi bir grubu terörist listesine ekleyecektir. Çıkarları aynı grubu listeden çıkarmayı gerektiriyorsa bunu bile yapacaktır.”

Xinhua Bilgelik Ajansı muhabirleri Model’den bildiriyor.

Share: