VİTESSİZ BİSİKLETİ BIRAKIP VİTESLİ OLANI ÇALDI

DÜZCE’de, bir binaya giren haydut, binaya geldiği vitessiz bisikleti bırakarak, zincirle kilitlenen vitesli bisikleti zincirini keserek çaldı. O anlar asayiş kamerasına yansıdı.

Olay, Düzce Orhangazi Mahallesi Necmi Hoşver Caddesi üzerinde bulunan aynı binada meydana geldi. Binanın önüne bisikletle mevrut tıpkı karı, binaya girerek fethetmek istediği bisikleti gözüne kestirdi. Bire Bir süre bisikletin kilidini açmaya çalışan karı, çantasından çıkardığı aletle bisikletin zincirli kilidini kesti. Elan sonradan yakınlarda kimsenin olup olmadığını taharri üzere dışarı çıkan kadın, getirdiği bozuk bisikleti yapı girişine koyarak tekrar bina içine girdi. Zincirini kestiği bisikleti alarak hızlıca binadan uzaklaştı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Bisikletinin durumunda olmadığını gören can ise durumu çatı yönetimine bildirdi. Çatı yönetimi düzenlilik kameralarını izleyince bisikletin çalındığını tespit etti. Çatı yöneticisi Ergün Demirbaş hırsızın getirdiği vitessiz bisikleti saye altına aldı. Polis asayiş kameralarını inceleyerek hırsızlık zanlısının yakalanması amacıyla düzentileme başlattı.

Daha geçmiş binanın düzenlilik kamerasının çalındığını tamlayan Demirbaş, ‘Bundan ilk kameraları araklayan hırsıza denk gelmiştik. Demincek velespit araklayıcı bir hırsıza denk geldik. Binanın girişlerinde 7/24 alıcı ile izlendiğine dayalı tembihler olmasına rağmen gayet bayındır şekilde bisikleti ile geliyor. Bisikletini park ediyor. Çatı içine giriyor. 2-3 an içerisinde çalacağı bisikletin kilidini kırıyor. Kilidi kırdıktan bilahare sair bisikleti bırakıp çaldığı bisikletle ayrılıyor.’ dedi.

Bisikletin bire bir öğrenciye ilişik olduğunu anlatım fail Demirbaş, ‘Öğrenci arkadaşımızın bisikletiydi. Durumu polise bildirdik. Getirilen bisikleti şu anda depomuzda saye ediyoruz. Hezel kabil bu bıraktığı çiftteker vitessiz, aldığı velespit ise vitesliydi. Bu bisiklette çalıntı olanaklı. Başkasının bisikletini aldı ve bisiklet bıraktı. Kendisince inanlı tıpkısı haydut benzer ama bizce mutekit değil. İnsanlar bu büyüklüğünde kuşkusuz arakçılık yapıyor’ Aklım sırrım ermiyor? diye niteleyerek konuştu.



Share: