Wimbledon değil, Balkı

TÜRKİYE’nin çatısı kendisine nitelendirilen Veca Dağı’nın tanıtılması ve alan topu sporunun yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Veca Dağı Alan Topu Turnuvası başladı. 35 ilden 30’u karı, 90’ı ayvaz tevessül etmek amacıyla bütün 120 sporcunun katıldığı turnuva 4 gün sürecek.

Dert İbrahim Çeçen Üniversitesi karı sahipliğinde, Toyluk ve Spor Bakanlığı, Veca Valiliği, Balkı Belediyesi, Türkiye Tenis Federasyonu ve Serhat Kalkınma Ajansı katkılarıyla gerçekleştirilen 2’nci Ağrı Dağı Alan Topu Turnuvası başladı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen sporcular, bire bir dal tuğra geçebilmek amacıyla rakipleriyle kıyasıya uğraş ediyor. Turnuvada dereceye giren sporcular ödüllendirilecek.

Ağrı Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak, “Balkı’da iyice şeyler oluyor. 35 ilden 120 sporcu iştirak sağladı ve turnuva 4 dolaşma sürecek. Ağrı hakikaten aynı spor kenti oldu. Hem üretim hem de sporun başka branşlarında olsun oldukça nöbet katedildi. Şu an tenisin yanında başka spor dallarında birlikte ülke geneli düzenlenecek organizasyonlara sülale sahipliği yapacak kapasitedeyiz. Bundan 10 yıl evvel Veca’üstelik alan topu sporunun başlangıcından bugüne çok balaban artma katettik. ‘Zengin sporu’ algısı yıkıldı. Zaman Balkı’nın genişlik ücra ve gaga mahallelerindeki gençlerimiz bu sporu yapıyor. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bu alanda düzenlenen turnuvalara sporcu gönderiyoruz ve büyük başarılar elde fail sporcularımız var. Türkiye’nin çatısı olan Veca Dağı’nın tanıtılması ve alan topu sporunun tabana yayılması, gençlerimizi kortlara bağışlamak için düzenlenen turnuvaya katılan bütün sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.’TURNUVANIN AĞRI’DA OLMASI BİZİM İÇİN İYİ OLDU’Turnuvaya Tunceli’den katılan Ilkgüz Kılıç (16), “2’nci sınıfta hocamız alan topu amacıyla sportmen taraması yaparken bu sporla tanıştım ve o zamandan beri yapıyorum. Dert’ya bu sene ilk kez geldim. Sabık yılki turnuvaya katılamamıştım. Maçlara oldukça fena hâlde hazırlanıp çıkıyorum. Bu turnuvanın burada olması birlikte ferah oldu. Zira bize mümasil ayrımsız ülke. İlk maçım güzel geçti ve kazandım. Ayrımsız düzey daha ilerlediğimi düşünüyorum. Tıpkı sporcu arkadaşla elan tanıştım. İleride kariyer planımı tenis üzerinden bitmeme yol açmak istiyorum ve gidebildiği büyüklüğünde müracaat etmek istiyorum” dedi.’SERENA WILLIAMS’LA KARŞILAŞMA BEĞENMEK İSTİYORUM’Turnuvaya Doğubayazıt ilçesinden mevrut Perihan Alkan (18), böke olup kupayı, hocası ve arkadaşlarına götürmek istediğini söyledi. Teniste hedefleri olduğunu belirten Alkan, “Hedeflerime duyulmak için bile çokça faaliyet harcama edip, çalışmamız gerekiyor. Ama şu dakika için Doğubayazıt’ta sınırlanmış alan topu kortumuz yok. Olmadığı üzere dahi kışın düzentileme yapamıyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi üzere yetkililerimizden destek bekliyoruz. Ailem, arkadaşlarım ve çevredekiler bana bindi oluyor. Turnuva adamakıllı geçiyor. İleride Maria Sharapova ve Serena Williams gibi tenisçilerin seviyesine geçmek istiyorum. Onlarla maçlara geçmek istiyorum. Bu form organizasyonların olması bizim amacıyla çok evire çevire” diye niteleyerek konuştu.



Share: