Yalova’daki yurtlar bine mail “seyahatsever” genci ağırladı

Toyluk ve Spor Bakanlığınca Türkiye genelinde başlatılan Emniyet ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tesislerinde ücretsiz konaklama imkanı ile Yalova’ya gelen tahminî bin tüvana, denizin ve termalin keyfini çıkardı.

Yalova’nın kıran ilçelerinden Çınarcık’taki kız mektepli yurdu ile şifalı sulara cemaat kaplıcaları ve doğal güzellikleriyle ünlü Termal ilçesindeki erkek mektepli yurdu gösterişli arzu gördü. Çınarcık’taki kız yurdu kestirmece 700, Termal’bile cıvıltı gösteren koca yurdu ise 280 genci ağırladı.

Çınarcık’ta nazil Rojin Deniz Kazı, AA muhabirine, internetten öğrenip yararlandıkları projeden haddinden fazla kıvançlı olduklarını söyledi.

“Seyahatsever” uygulamasıyla Mardin’den geldiklerini belirten Deniz Kazı, “Yalova haddinden fazla domuzuna bire bir düzlük, ilk defa görüyorum. 3 dönüş burada konaklayacağız. Gençler amacıyla bayağı çokça güzel bire bir aplikasyon. Gençler yerine Türkiye’nin gelişigüzel yerini gezip görmeliyiz.” dedi.

Yurt personelinin güler yüzlü, odaların akman olduğunu dile getiren Akbaş, hele hesaplı durumu mebzul olmayan çoluk çocuk üzere ati yıllarda bile uygulamanın bitmeme etmesini istedi.

Öğrenci yurdunun görevlilerinden Mahmur Çiçeği Akıllıcasına üstelik 15 Temmuz’bile projenin başlangıcıyla korkulu talep aldıklarını, Türkiye’nin dört bir yanından gençleri konuk ettiklerini aktardı.

Gençlerden olumlu vurdumduymaz dönüşler aldıklarını bildiren Akıllıcasına, “Gene gelebilme talepleri oluyor. Kıvançlı ayrıldıklarını görüyoruz ve bu de bizi mutlu ediyor. Çınarcık’ı gezen çoluk çocuk, katıksız güzelliği ve denizle plajlarının farklı alternatifler sunduğunu ifade ediyor.” diye konuştu.

Şifalı sularıyla adlı Termal’e hayran kaldılar

Termal’üstelik konaklayan Ramazan Erol, bu proje yardımıyla arkadaşlarıyla Yalova’yı seyran imkanı bulduğunu anlattı.

Erol, “Burada doğanın güzelliği güvenilmez. Kaplıca tesislerine gideceğiz. Bundan ahir yıllarda da projenin uygulanmasını istiyoruz. Bu vakit kaybetmeden bizim amacıyla değil gelecekte dahi bir nice gencin faydalanacağı bire bir aplikasyon.” ifadelerini kullandı.

Yusuf Dursun da Mardin’den arkadaşlarıyla geldiğini belirtti.

Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dursun, uygulamanın ati yıllarda sürdürülmesi durumunda haddinden fazla düşkünlük ettiği Eskişehir’e gezmek istediğini söyledi.

Yurt müdürü Veysel Yeşilyurt, önceleri 3 dönem olan ücretsiz konaklama süresinin vekâlet marifetiyle 5 güne çıkarıldığını hatırlattı.

İmkanı sıfır gençlerin istedikleri kenti gezebildiklerini ifade fail Yeşilyurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Haddinden Fazla iyicene benzeri madde. Bu projenin devam etmesi taraftarıyız. Bu uygulama sayesinde gençlerimiz yurdumuzun güzelliklerini görebilme imkanına topluluk olabiliyorlar. Artan gençlerimizin hoşgörüsüz dönüşlerinde amiyane memnun olduklarını görüyoruz. Şu an otellere baktığınızda geceliği 800 liradan başlıyor ama gençlerimiz yurdumuzda ücretsiz barınma imkanı bulabiliyor. Şayet ücretli olsaydı böyle bire bir imkana topluluk olamazlardı.”

Share: