Yangında 8 küçükbaş hayvanı öldürme olan aileye bindi

Bilecik’te geçtiğimiz dönem meydana mevrut ve 8 küçükbaş hayvanın katil olduğu yangından etkilenen aileye destek ve diğer hayvanların esenlik durumlarını sınırlamak için çalışma yapıldı.

Bilecik merkeze vabeste Pelitözü Mahallesinde ikamet fail Mustafa Sakın’ın evinde geçtiğimiz şeb daha belirlenemeyen sebepten periferi cuşuhuruş çıkmıştı. Alevler gelişmemiş sürede ahır ve samanlığa sıçradı. Çıkan yangında familya, dam ve samanlık kullanılmaz hala gelirken 8 küçükbaş hayvan katil olmuştu. Bilecik Valiliği koordinesinde harekete sabık Içtimai Teavün ve El Birliği Vakfı, AFAD İl Müdürlüğü, Ekincilik ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri aileyi ziyaret ederek incelemede bulundu. Tezce başlayan destek çalışmaları ilea aileye; efsanevi yemi, nakdi, kayıt ve sağlık başta görünmek amacıyla vacip yardımın ivedilikle sağlanacağı açıklandı.

Aileyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Dr. Eksiksizlik Kızılkaya, yaşanan yara görüngü karşısında mağduriyetin giderilmesi amacıyla ihtişam namına ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Öte yandan İl Ekincilik ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yangından kurtarılan hayvanların sağlık durumlarını belirlemek amacıyla çalışma yaptı. – BİLECİK

Share: