Yardımcı Valiliği deprem sonrası battaniye fiyatlarının arttığı iddiasını yalanladı

Yardımcı Valiliği, tarz üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından kentteki fabrikalarda üretilen battaniyelerin fiyatının arttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada deprem nedeniyle Uşak’ta battaniye fiyatlarının 100 liradan 250 liraya yükseldiği yönünde paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere düzlük verildi:

“İlimizde üretilen battaniyeler içerdiği materyalin türüne, kalitesine ve büyüklüğüne göre 100 teklik ile 350 lira ortada fiyatlandırılmaktadır. İddia edildiği üzere yer sarsıntısı öncesi ve sonrasında fiyatlarda benzeri artış bahis konusu olmamıştır ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce benzeri suistimal tespit edilmemiştir. Kaldı ki depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren gelişigüzel karşılık beklemeden 100 bin adet battaniyeyi dürü kendisine toplayan Uşaklı hisse senedi insanlarımız, hayırseverlerimiz takdiri hak etmektedir. Bu sebeple ilimiz esnaf ve sanayicilerinin gerçeği yansıtmayan tıpkı argüman konusunda eleştirilmesi ve ilimizin adının bu şekilde anılması bizleri içten üzmüştür. Dönem aslı olup olmadığına bakılmaksızın seçme dedikoduyu paylaşma haset değildir. Bölüm bağlanak ve dayanışma günüdür.”

Share: