Yedi Başak İnsani Yardım Derneğinden Batman’da 60 depremzede aileye müzaheret

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Batman Temsilciliği marifetiyle yer sarsıntısı bölgelerinden mevrut 60 depremzede ailenin tahaffuz, azık, ev eşyası ihtiyaçları karşılandı.

Dernek temsilcisi Emrullah Aslan, depremin ilk gününden itibaren sahada olduklarını söyledi.

Dernek adına Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mesai başlattıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

“Alelhusus esas ihtiyaçları olan besin, hıfzıssıhha ve kira desteğinde bulunduk. Barınma ihtiyaçlarını karşıladık. Yaklaşık 60 ailemize bu manada apotr olduk. Evler üzere beyaz eşya ve mobilya realizasyon ettik.”

KYK yurdundan kalan çocuklara bile türlü etkinlikler yaptıklarını nâkil Asan, amaçlarının çocukların muammer olduğu tavmayı atlatmalarını nail olmak olduğunu kaydetti.

Sarsıntı bölgesinde de icraat yürüttüklerini anlatan Aslan, “Adıyaman Gölbaşı ilçesini ahi site namına seçtik. Burada AFAD koordinasyon merkeziyle 2 esas insancasına yardım tırları gönderdik. Bu araçların içerisinde tılsım, yakasız gömlek, azık ve yavru bezi kadar ihtiyaç malzemeleri bulunuyordu.” ifadelerini kullandı.

Share: