Yer Sarsıntısı anında 2’nci kattaki balkondan atlayarak kurtuldu, o anları hakeza anlattı

Zelzele takkadak 2’nci kattaki balkondan atlayarak kurtuldu, o anları hakeza anlattı

MALATYA – Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’de, 7.7’lik evvel yer sarsıntısı simultane 2’nci kattaki evinin antre kapısı sıkıştığı için hariç çıkamayan Erdoğan Özer, örtüsüz olan mutfak balkonundan atlayarak hayatını kurtardı.

Kahramanmaraş’ta 6 Gücük Ay tarihinde meydana mevrut iki yıkıcı depremin arkası sıra Malatya’dahi bitkin-yavaş hasarlı bina sayısı 5 bin 578 kendisine belirleme edildi. ‘Asrın felaketi’ kendisine nitelenen depremlerden etkilenen Malatya’de, Kernek Mahallesi Yuvam Sokak’ta 5 kıvrım binada hareketli Erdoğan Özer, önce depremin peşi sıra dışarı geçmek için habbe kapısına yöneldi. Kırıcı depremden yağlık düşen cidar parçaları Özer’in sağlıklı kolunu kırarken dışarı çıkmak amacıyla yöneldiği çelik kapının sıkıştığını fark etti. Kapıyı benzeri makule açamayan depremzede Özer, yöneldiği mutfağın kapısının münhal olduğunu fark edince kendisini balkonunda dun attı. Kolunda ve sırtında hafif yaralanmalarla Malatya Battalgazi Heybet Hastanesine gelip tedavi olan Erdoğan Özer o anları anlattı.

“Devletimizin çalışması süper”

Depremin saatinin mahsus olduğunu aktaran depremzede Erdoğan Özer, “Birlik uykunun içerisindeyiz. Depreme uyku simultane yakalandığımız için bu kadar fazla kaybımız oldu. Mekanları behişt olsun. Yatakta yatıyordum o esnada alttan vurdu beni yataktan yere düşürdü. Apar topar kalktım. Hariç çıkmak amacıyla yöneldim ama çelik husus sıkıştığı için açılmadı. Kapı açılmayınca esasen mankafa döndüm amma o esnada deprem olduğu için sağa sola çarptım ve kolumu duvara vurdum. Iyi kolumu orada kırdım. Sarsıntılar halen devam ediyor. Kendimi mutfağa attım. Normalde teras kapısı kilitlidir amma kendiliğinden açıldı. Balkona çıktım dışarıda kar ve baran var. İnsanlar üstelik bağırıyor. Ego de kendimi balkondan kötü attım. Kul az buçuk bati olunca atlamamın etkisi henüz çok oldu. Ayağım kayınca yalın üstü düştüm. Şu dakika de vücudumun belli yerlerinde ağrılar var. Atladıktan sonra arabama bindim amma belimin ve kolumun ağrısından belde kullanamıyorum. O esnada aynı arkadaşı aldım yanıma o vitesi atıyor kul direksiyonu çevirerek hastaneye geldim. Hastaneye benzeri geldik şifahane asıl baba günü. Ona rağmen tezce ilgilendiler. Film çektik kolumun fay olduğu ortaya bundan sonra. Deminden bayağı bir şekilde anlatıyoruz amma o andaç ruhlu bilir. Devletimizin çalışması süper. Bunun üstelik altından kalkacağız. Birileri halen henüz siyasa yapıyor depremden dolayı. Siyasa zamanı evet şimdi temas ve beraberlik zamanı. Türkiye’nin yeryüzü iri depremi ergin halen henüz siyaset yapıyorlar ayıp denen ayrımsız özdek var. Şevket kendisine bunun altından kalkacağız” ifadelerini kullandı.

Share: