Yeşilin tonları arasındaki Muşmula Şelalesi ziyaretçilerini serinletiyor

Kahramanmaraş’ta ısıdam açıktan bunalıp serinlemek isteyenler, Onikişubat ilçesindeki Muşmula Şelalesi ve çevresindeki ensesi kalın florayı tercih ediyor.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Muşmula Mahallesi’nde saha düzlük çavlan, ağaç kökleri arasından dökülen sevimsiz suyu ve serin havasıyla domestik ve ecnebi turistlerin yol uğrağı yeri oldu.

Başta Kahramanaraş tutmak için Gaziantep, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Osmaniye’den şelaleyi görmeye gelenler, çınar ve meşe ağaçları arasında akarsu konusunda yerleşmiş çardaklarda piknik yapıyor.

Ziyaretçilerine natür yürüyüşü, dağcılık, ışık safari kabilinden çokça sayıda imkanı da birlikte sunan şelaleyi gezenler, üslup sonrasında suya girerek serinliyor.

Muşmula Şelalesi ve mesire alanının işletmeciliğini fail Mehmet Küpeli, AA muhabirine, şelalenin dağdan gelen sularla beslendiğini dile getirdi.

Sezon boyunca 20 bin can ülfet ediyor

Döngel Şelalesi’nin havası, doğası ve erinçli ortamıyla ziyaretçilerini çektiğini dile getiren Küpeli, “Alelumum Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye Adana ve Kayseri illerinden ziyaretçilerimiz geliyor. Mevsim boyunca 20 bin kişinin konuşma ettiğini biliyoruz. Gurbetçi insanların bundan sonra yeğleme ettiğini görüyoruz.” dedi.

Şelalenin genellikle yaz mevsimlerinde yeğleme esilidğini vurgulayan Küpe Çiçeği, “Malum sıcaklar başladığı devir sabah 5-8 arasında burası dolar. Çardaklarımızın hacısı hocası doludur. Kahramanmaraş’ın sunturlu yeğleme edilecek yerlerinden tıpkısı tanesidir. Alelumum yoğunluğumuz veriş günleri. hafta arası biraz rahat tamam. 70 çardağımız var, çardakların hepsi hafta sonu doludur. İnsanlara çardak yetiştiremiyoruz. Bazıları kayran bulamadıkları üzere düşüncesiz çağ yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Serinlemek üzere site dışından geliyorlar

Sıcak havadan bunalan ve açılmak amacıyla ailesi ve akrabalarıyla birlikte Gaziantep’ten Döngel Şelalesi’ne gelen Ökkeş Şahbudak, Şelalenin delici benzeri görselliğinin olduğunu belirterek, “Gaziantep 41-42 etap. Ego henüz ilkin burayı biliyorum. Gayet domuzuna bire bir düzlük, herkese tavsiye ederim. Buraya akşamdan geceden geliyorlarmış. Bilseydik tığ üstelik gelirdik. Akrabalarımdan ilk defa gelenler vardı onlar de kıvançlı kaldılar.” diye niteleyerek konuştu.

Gaziantep’ten gelen Hasan Döner Kebap de sıcaklıktan bunaldıklarını dile getirdi.

Ailesiyle dörtköşe ayrımsız sıra geçirdiğini dile getiren Döner Sermaye, “Benden evvel ağa ve eniştemler gelmişti. Canlı tamam ve yetişemeyiz diye sabahın erken saatlerinde geldik. Antep’te suyun ortamında benzeri düzlük olmadığı üzere çocuklarımızla az buçuk ayaklarımızı suyun içerisine sokup çatlak geçireceğiz. Evde bile sıcakta otur, otur sıkıldık. Çocuklarım istedi onun amacıyla geldik.” ifadelerini kullandı.

Kent merkezinden mevrut Minnet Aslankaya da şelalenin serinleten havasının kendilerine gür geldiğini belirterek “Sıcaklardan bunaldık bozulmamış aynı çekicilik alalım dedik. Haddinden Fazla güzelce, baya serin. Neşeli ve dizge burada. Herkese kaynak ederim. Ailemle beraber geldim.” dedi.



Share: