Yıldırım’da üreten kadınlara mecmu destek

Yıldırım Belediyesi, 2021 yılından bu yana ilçeye 4’ü tarımsal kalkınma 4’ü ticari oluşmak için 8 avrat kooperatifi kazandıran ve 22 eş girişimcilik ve yetişek merkezini hizmete sunan Sebep Belediyesi, kadınların başarı hikayelerini yazmalarına öncülük ediyor.

Yıldırımlı kadınlar sunulan eğitimler ile çığır sahibi olurken eş ekonomilerine dahi ulama yer imkanı buluyor. Saika Belediye Başkanı Oktay Yılmayan, “Kadınlarımızın hesaplı açıdan güçlenmeleri, aile ekonomilerine bindi olabilmeleri, patika edinmeleri ve sosyalleşmeleri için 22 noktada Avrat Terbiye ve Girişimcilik Merkezi kurduk. Bu merkezlerde; halıcılıktan dikişe, CNC kullanımından bebe konfeksiyonuna, E-ticaretten eş tekstiline kadar 52 değişik branşta kadınlarımıza yetişek veriyoruz. Merkezlerimizden bu sene 850 kadınımız çıkışlı oldu. Bu merkezlerde sunulan mesleki eğitim bilimi yardımıyla, mezunlarımızın yetişkin bir kısmı da işe yerleşti. Ayrıca eş girişimciliğinin ve istihdamının desteklenmesi, kadınlarımızın ekonomik hayattaki rollerinin güçlendirilmesi amacıyla kadın kooperatiflerinin kurulmasına önderlik ediyoruz. Şu ana kadar 4’ü zirai, 4’ü ticari koyulmak üzere toplam 8 karı kooperatifi kurduk. Kooperatiflerimizin büyümesi ve gelişmesi üzere de bunaltıcı ceht sarf ediyoruz. Bu çerçevede; mekan temininden araba alımına, proje hazırlamadan eğitime, üretimden pazarlama süreçlerine kadar kooperatiflerimize destek sağlıyoruz. Kadınlarımızı ve kooperatiflerimizi katiyen serbest bırakmıyoruz. İnşallah şimdilik 8 olan eş kooperatiflerinin sayısını 14’e çıkarıp, 2 skor dip ilişki kuracağız. Oluşturacağımız kullanılmamış alım satım alanı ile alay malay üstelik kadınlarımızın ürettiği umum emeği ayn nuru ürünler kül dünyaya açılacak. Toplumsal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezimiz kadınlarımızı patika sahibi yaparken, ayrımsız yandan dahi Saika İstihdam Merkemiz aracılığı ile kadınlarımızın istihdamına yardım sağlıyoruz. Akıbet 3 yılda istihdam merkezimiz tarafından kestirmece 6 bin 500 kadınımızı işe yerleştirdik. Kadınlarımızı önceleyen çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Aktif avrat, ruhlu sosyete”

Dünyada var olan temas şeyde kadınların yadsınamaz emeği olduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Dünyada kadınların desteği, emeği olmadan başarıya ulaşmış tek proje hiçbir mesai yoktur. Günümüzün bildirme asıl sorunlarından olan tüketen sosyete anlayışımızdan kurtulup üreten topluma dönüşmemiz birlikte fakat kadınlarımızın desteği ile benzer olacaktır. Bu farkındalık ve ‘Diri karı dinç toplum’ şiarıyla kadınlarımıza eskimemiş imkanlar oluşturacak, farklı göz açıları kazandıracak, onların gelişimine ulama sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Eş Girişimcilik Merkezlerimiz ve kooperatiflerimiz kadınlarımıza bu konuda şanlı kazanımlar sağlıyor. Seçme insanın olduğu kadar rastgele kadının dahi ayrımsız hikayesi vardır. Kadınlarımızın hikayelerini elan hararetli tıpkısı şekilde yazmalarına yardım hatırlamak bizim genişlik balaban mutluluğumuz olacak. Emeğini iktisadi değere imale etmek için ceht gösteren tamam kadınlarımızı kutluyorum” diye niteleyerek konuştu. – BURSA

Share: