Yılmayan: “Türkiye’nin çıktı dünyada krizleri başöğretmen şef ülke olduğu tescillenmiştir”

TBMM Anayasa Komisyonu katip üyesi ve YANLIŞSIZ Tümen Mersin Ağacı Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyada ‘kilit büyüklük’ konumunda düz aldığını belirterek, “Serencam hububat krizinin çözümündeki rolü dahi göstermiştir ki Türkiye’nin daha çok dünyada sözü dinlenen, krizleri yöneten, taraflara güven veren diplomasiyle lider mevki olduğu tescillenmiştir” dedi.

Akıbet gelişmelerle ait izah işleyen YANLIŞSIZ Tümen Mersin Saylav Zeynep Gül Yılmaz, Türkiye’nin, Cumhur Reisi Erdoğan liderliğinde alelhusus serencam dönemde aut politikada uyguladığı diplomasiyle tamam dünyada adından alay ettirdiğini söyledi. Dünyayı kuşatan pandemi döneminde Avrupa ve ÇAKER karışma birçok ülkede ‘maske savaşları’ yaşandığını anımsatan Yılmayan, Türkiye’nin etkili afiyet altyapısı yardımıyla onlarca ülkeye tıbbi yardımda bulunduğunu, pandeminin dünya genelinde çözümüne yönelik adımlar attığını hatırlattı. Daha sonraları yaşanan Covid-19 telkih çalışmalarıyla bile dünyada örnek ülkelerden biri olduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiye’nin kişi ürettiği Turkovac aşısını onlarca ülkeye gönderdiğinin altını çizdi. Türkiye’nin pandemi döneminde uyguladığı ‘afiyet diplomasisi’ ile krizin çözümünde müspet fiyaka oynadığını rapor fail Yılmaz, “DÜRÜST Öğür ile alay malay Türkiye’miz, uluslararası siyasette ‘biz bile varız’ dedi. Pandeminin başında maske savaşları, elan bilahare telkih savaşları derken Türkiye, bu krizlerin bile çözümünde avangart tumturak oynadı. Akabinde ise parçalanmamış dünyada milyarlarca insanı muntazır kıtlık krizinin aşılmasında avangart oldu. Türkiye’nin öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucu, Ukrayna’dan tahıl gebe gemiler yola çıkmaya başladı” diye konuştu.

“Bunları bittabi sıra yazacaktır”

Yılmaz, Cumhur Reisi Erdoğan’ın alelhusus Ukrayna- Rusya savaşındaki arabulucu rolüne uluslararası medya ve toplumun da şişman ehemmiyet verdiğini kaydetti. Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Fehamet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Konfedere Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna’bile ayrımsız araya geldiğini anımsatan Yılmaz, “Türkiye, parçalanmamış dünyanın izlediği Rusya-Ukrayna savaşında dahi kilit büyüklük konumunda düz alıyor. Rastgele iki mevki liderleriyle görüşebilen, onlarla savaşın serencam bulması için diplomatik ilgiler kurabilen Türkiye’den bambaşka mevki, Cumhurbaşkanımızdan ayrıksı şef bulunmuyor. Demincek cidal dolayısıyla Avrupa enerji krizinin eşiğinde. Azık krizi üzere enerjide de kilit mevki Türkiye. Aut politikada yaptığı hamlelerle mühim üstünlüğe topluluk bire bir mutluluk olan Türkiye, uluslararası camiada sözü dinlenen, koskocaman benzeri ülke konumuna geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttüğümüz olumlu ve etkili diplomatlık sebebiyle, Türkiye dünyadaki krizlerin çözümünde güvenilir bire bir kalıp oldu. Sonuç hububat krizinin çözümündeki rolü üstelik göstermiştir kim Türkiye’nin bundan sonra dünyada sözü dinlenen, krizleri yöneten, taraflara büzük veren diplomasiyle reis talih olduğu tescillendi. Bunları tabiatıyla zaman yazacaktır” şeklinde konuştu. – MERSİN

Share: