Yıpranmamış yıla saatler kaldığında Bulgar turistler, Edirne’ye atak etti

EDİRNE, eskimemiş yıla arifesinde alışverişe mevrut Bulgar turistlerin akınına uğradı. Bulgaristan’a açılan Kapıkule Çizgi Kapısı’nda ülkeye girişte miftah kuyrukları oluşurken, kentteki umum pazarı ve tarihi çarşılarda çokluk yaşandı.

Yılbaşı alışverişi için Edirne’ye mevrut Bulgarlar, alışverişlerini er saatlerde boşaltmak için Kapıkule Cızık Kapısı’ndan ülkeye girişte teferruatlı anahtar kuyrukları oluşturdu. Ziyaretçilerin en haddinden fazla yeğleme ettiği yerler ise site pazarı, tarihi çarşılar ve aksata merkezleri oldu.

Bulgar turistlerin uğrak noktalarından olan kent pazarında esnaf, yaşanan yoğunluktan bahtiyar olduklarını söyledi. Pazara yakın noktalarda bulunan otoparkların az daha kâffesi ise Bulgaristan plakalı araçlarla doldu. Bulgarlar, pazardan giysiden yiyeceğe, dayanabilen çok yük ile ayrılarak arabalarının bagajlarını doldurdu.

Yılbaşı öncesi işlerinin bereketli olduğunu söyleyen iş esnafından Selahattin Akmeşe, “Herkesin iyidir. Şu anda kimesne çığlık diyebilir mi? Yunanistan’dan o büyüklüğünde değil üstelik Bulgaristan’dan gelenlerin katkıları var” dedi.

Share: