Ylımaz: “Çocuklarımıza henüz iyicene bire bir geleceği bütün bu arada nesir edeceğiz”

Toroslar Şehremini Atsız Afşın Yılmayan, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen zelzele felaketinin ardından kente mevrut depremzedelerin ihtiyaçlarını diremek için sürdükleri çalışmalara destek veren gönüllülere teşekkürname etti.

Mersin’in dalan ilçe Toroslar Belediyesi, kıran bölgesinde yaraları sarmaya bitmeme ederken, kente gelen depremzedeleri dahi serbest bırakmıyor. Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde Mersin Dernekler Federasyonu ile birlikte birleştirme edilen yemekli mevlid programında, ilçedeki içtimai tesisler ve evlerde misafir edilen depremzede vatandaşlar ağırlandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların dualarla garip edildiği programa Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmayan, İlçe Müftüsü Kortej Danacı, Sazak Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa ile umumi heyet üyeleri ve şehremaneti divan üyeleri katıldı. Başkan Yılmaz, masaları bir tane biricik dolaşarak depremzede vatandaşlara esbak olsun dileklerini iletti ve çocuklara hediyeler verdi.

“Ahali birliğiyle sıkıntıları aşacağız”

Mersin Ağacı Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa, amaçlarının ilçedeki depremzede vatandaşlarla bire bir araya gelip birleşmek olduğunu belirterek, depremin hemen peşi sıra teyakkuza geçerek arkalama ve bindi çalışmalarını başarıyla sürdüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmayan ve ekibine teşekkür etti. Kırboğa; ” Allah, bir elan ülkemize, milletimize hakeza ayrımsız facia yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur, yaralılarımıza evgin şifalar diliyorum. Umum birliğiyle sıkıntıları aşacağız” dedi.

Yunus Emre Hars Merkezinde düzenledikleri mevlid programında depremzede vatandaşlarla bir araya mevrut Başbuğ Yılmaz, “Sizler, bizim itibar misafirimizsiniz. Başımızın tacısınız. Temas ant ihtiyacınız olduğunda bizler, buradayız. Evire Çevire çocuklarımıza daha adamakıllı bir geleceği hep beraber mensur edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yekpare gücümüzle depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız”

Yılmayan, ilçeye yerleşen depremzedelerin kem ve ihtiyaçları üzere imkanları kadar bindi olmaya devam edeceklerini kaydederek, “Yüzyılın felaketini yaşadığımız bu zor günlerde devletimiz, milletimiz el ele, heves gönüle dünyada eşi aynı olmayan bir dayanışma örneği gösteriyor. Depremin ilk gününden bugüne büyüklüğünde birleştirme olup gelişim makineleri ve ekipleriyle afet bölgesinde mevcut Mersin Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa’ya ve umumi heyet üyelerine teşekkür ediyorum. Tanrı kendilerinden razı olsun. Depremzede vatandaşlarımız seçkin kalem kalın ve dertlerinde bizlere ulaşabilirler. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu süreci azamet, kavim ahali ele atlatacağız. Cenabıhak, birliğimizi ve beraberliğimiz daim eylesin” diye niteleyerek konuştu. – MERSİN

Share: