Ylımaz: “Çocuklarımıza henüz sunturlu tıpkı geleceği hep bu arada düz yazı edeceğiz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmayan, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen sarsıntı felaketinin arkası sıra kente mevrut depremzedelerin ihtiyaçlarını bloke etmek amacıyla sürdükleri çalışmalara bindi veren gönüllülere teşekkür etti.

Sazak’in dalan kaymakamlık Toroslar Belediyesi, afet bölgesinde yaraları sarmaya devam ederken, kente mevrut depremzedeleri dahi bekâr bırakmıyor. Toroslar Belediyesinin ocak sahipliğinde Mersin Dernekler Federasyonu ile gelişigüzel kombinasyon edilen yemekli mevlid programında, ilçedeki içtimai tesisler ve evlerde konuk edilen depremzede vatandaşlar ağırlandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların dualarla yabancı edildiği programa Toroslar Şehremini Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Mersin Ağacı Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa ile umumi heyet üyeleri ve belediye divan üyeleri katıldı. Komutan Yılmaz, masaları yegâne biricik dolaşarak depremzede vatandaşlara eski olsun dileklerini iletti ve çocuklara hediyeler verdi.

“Ahali birliğiyle sıkıntıları aşacağız”

Mersin Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa, amaçlarının ilçedeki depremzede vatandaşlarla bir araya gelip kaynaşmak olduğunu belirterek, depremin dakikasında arkası sıra teyakkuza geçerek arkalama ve destek çalışmalarını başarıyla sürdüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Kırboğa; ” Allah, tıpkısı henüz ülkemize, milletimize hakeza bire bir kıran yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabıhak’tan yağmur, yaralılarımıza ivedi şifalar diliyorum. Ahali birliğiyle sıkıntıları aşacağız” dedi.

Yunus Emre Firez Merkezinde düzenledikleri mevlid programında depremzede vatandaşlarla bire bir araya mevrut Başbuğ Yılmayan, “Sizler, bizim itibar misafirimizsiniz. Başımızın tacısınız. Seçme ahit ihtiyacınız olduğunda bizler, buradayız. Güzel çocuklarımıza henüz fena hâlde aynı geleceği bütün bu arada mensur edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Tamlık gücümüzle depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız”

Yılmaz, ilçeye yerleşen depremzedelerin natamam ve ihtiyaçları amacıyla imkanları kadar destek olmaya bitmeme edeceklerini kaydederek, “Yüzyılın felaketini yaşadığımız bu print günlerde devletimiz, milletimiz el ele, arzu gönüle dünyada eşi ayrımsız sıfır bire bir tesanüt örneği gösteriyor. Depremin önceki gününden bugüne büyüklüğünde organize olup gelişim makineleri ve ekipleriyle afet bölgesinde bulunan Mersin Ağacı Dernekler Federasyonu ve Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Tahsin Kırboğa’ya ve umumi heyet üyelerine teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Depremzede vatandaşlarımız değme türlü baskı ve dertlerinde bizlere ulaşabilirler. Elimizden geleni yapmaya bitmeme edeceğiz. Bu süreci fehamet, millet el ele atlatacağız. Cenabıhak, birliğimizi ve beraberliğimiz daima eylesin” diyerek konuştu. – MERSİN

Share: