Yozgat Havalimanı’nda altyapı çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı

Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanlığınca 3 Haziran 2018’dahi temeli atılan Yozgat Hava Meydanı’nın gelecek yıl tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yapımı süren havalimanının altyapı çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı.

Uluslararası standartlara erbap havalimanı, Yozgat suret ve ilçelerinin birlikte mekân illere da bakım sunacak.

Üstyapı ihalesi gerçekleştirilen ve yüklenici firma ile sözleşmesi imzalanan havalimanının 2023’te hizmete açılması planlanıyor.

YANLIŞSIZ Parti Yozgat Saylav Yusuf Başer, AA muhabirine, Yozgat Hava Meydanı altyapı inşaatının yüzde 90 seviyesinde olduğunu, pistte asfalt çalışmalarına başlandığını söyledi.

Enfrastrüktür çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade fail Başer, “2 bin 600 metre uzunluğunda tıpkısı pist var. Asfalt çalışmaları biraz kamer içerisinde tükenik olacak.” dedi.

“2023 yılının ikinci çeyreğinde kesim insanının hizmetine sunulacak”

Başer, üstyapı hizmetlerinin 16 Haziran’birlikte ihalesinin yapıldığını, sözleşmesinin imzalandığını belirterek, mümasil zamanda burada üstelik çalışmalara başlanacağını kaydetti.

“Havalimanı 2023 yılının ikinci çeyreğinde Yozgat ve kesim insanının hizmetine sunulacak. Yozgat Havalimanı’ndan Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Tokat, Çorum hassaten Amasya’yı dahi kapsayacak şekilde havza insanı istifade edebilecek. Almanak 2 milyon bulaşan kapasiteli olacak.” ifadelerini kullanan Başer, çalışmaları yürüteç firma yetkililerine teşekkür etti.

Yüksek aceleci şimendifer ile ait çalışmalar sürüyor

Yüksek aceleci katar (YHT) çalışmalarının da bati şekilde bitmeme ettiğini anlatan Başer, şunları söyledi:

“Elmadağ’daki ustalık sebeplerden muhit gecikmiş olan aceleci katar yolumuz dahi bu yıl sonuna doğru veya 2023’ün önce çeyreğinde havalimanıyla senkronik hizmete açılacak. İnanıyorum kim 2023’te dünyada, Türkiye yatırımcı için bittabi sakıncasız ayrımsız liman olacaksa 2023 yılından itibaren Yozgat üstelik albeni yolu, aceleci treni ve bölünmüş yollarıyla yatırımcının cazibe noktalarından biri olacak. Bu hizmetlerin Yozgat’a ve ilçelerimize doğru olmasını talep ediyorum. Bu hizmetlerin gelmesinde ilkin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koyulmak amacıyla emeği güzeşte herkese teşekkür ediyorum.”

Havalimanı inşaatında çalışan işçilerden Ekrem Ünal de bu mefret yatırımda çokça sayıda kişinin çalıştığını belirterek, kente kazandırılacak havalimanının kendileri için ayrımsız zamanda aksiyon kapısı olduğunu vurguladı.

Davut Yozgatlı üstelik, “İnşaat başladığından bu yana buranın ekmeğini yiyoruz. Vatanımız, milletimiz amacıyla berceste olsun.” ifadelerini kullandı.

Share: