Yüksekova’da 2 bin 500 rakımda Güreş Şampiyonası’na hazırlanıyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Armutdüzü köyünde 15 günlük dinlenme kampı fail 18 pehlivan, 2 bin 500 rakımda Türkiye Güreş Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Yüksekova Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki 18 sportmen, ilçenin Armutdüzü köyünde 15 günlük kampa girdi. ‘Yüksekova Artık Sporla anılacak’ sloganıyla Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü, ilçede güreş, tekvando, rafting, futbol, yamaç paraşütü, voleybol, flyboard, kano, masa tenisi ve kış sporlarıyla Türkiye Şampiyonası amacıyla uğraş veriyor. Armutdüzü köyünde 18 sportmen ve 2 eğitmenin eşliğinde 15 günce kampa giren güreşçilerin güçlü maraton süreci başladı. Sabahın evvel ışıklarıyla kahvaltılarını fail 18 sportmen, henüz sonradan dağlarda koşuya çıkıyorlar. Koşunun peşi sıra köye mevrut sporcular, burada hocaları eşliğinde şampiyonluğa hazırlanıyorlar.

Armutdüzü köyünün ortasında kurulan parkurda; şınav, mekik, balyozla sargaç vuruş, lastik çekiş, kütük kaldırma, taş tahammül, bayır koşusu, interval, yordam ve çeviklik, bukağılık gibi çalışmalarla sporcular Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Ahmet Yunus Yiğit: “Amacımız Avrupa ve Acun şampiyonalarında bayrağımızı savurmak”

2 bin 500 rakımda sporcu yetiştirdiklerini rapor fail Güreş Antrenörü Ahmet Yunus Kahraman, “Yüksekova’daki güreşçilerimizi Türkiye Şampiyonası’na hazırlamak için 15 günce hazırlık kampı düzenledik. Temas dolaşma sabah saat 05.00’te kalkıp 2 saatlik ayrımsız antrenmanımız oluyor. Saat 08.00 gibi kahvaltı yaparak dinlenmeye çekilirken, o esnada ise zeka oyunları kabilinden etkinlikler yapıyoruz. 12.00 ile 13.00 saatleri beyninde mektup kıraat saatimiz oluyor. Meridyen Düzlemi yemeğinin peşi sıra gine dinlenmeye geçiyoruz. Akşam saat 17.00 gibi antrenmanımız başlıyor ve geç saatlere kadar bitmeme ediyor. Açma ve germe ile başladığımız antrenmanımız; koşu, çabukluk, atiklik, peklik, bilek çalışmalarıyla sonuç sürat devam ediyor. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda taş, kütük demir, kızak, varyos, lastik gibi malzemelerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız bölge ve Türkiye şampiyonu çıkartıp Avrupa ve Acun şampiyonalarında bayrağımızı dalgalandırmaktır. Burada 18 sporcu ve 2 çalıştırıcı ile birlikte 15 günlük kampımızın böylelikle çalışmalarımızı Yüksekova’ya dönerek orada devam ettireceğiz. Bize bu imkanı sağlayan Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve Yüksekova Deneyimsizlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Aras Kızıldoğan: “Yüksekova sporla anılacak”

Köyde Survivor’ı yaşadıklarını söyleyen Aras Kızıldoğan isimli sporcu ise, “18 mektepli yerine 55 kilometre uzaklıkta kâin Armutdüzü köyüne gelerek kamp kurduk. Sabahın önce ışıklarıyla antrenmanlara başlıyoruz. Burada resmen survivorı yaşıyoruz. Köyde kurduğumuz parkurda mütehammil tıpkı proses ve kaput güneşe rağmen Türkiye şampiyonasına 2 bin 500 rakımda hazırlanıyoruz. Daha Çok Yüksekova sporla anılacak. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. – HAKKARİ



Share: