Yüksekova’da ‘Arap Tavşanı’ görüntülendi

Yüksekova’da ‘Zenci Tavşanı’ görüntülendi

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Acun Huy ve Doğal Kaynakları Esirgeme Birliği vasıtasıyla al listeye alınan Fellah tavşanı görüntülendi.

Huy fotoğrafçısı Vedat Süvari, Yüksekova ilçesine mecbur Kulaklı köyünde kıymetli tanıdık Gündüz Feneri tavşanını görüntüledi. Süvari, nesli tükenme tehlikesi altında olan ve IUCN vasıtasıyla al listeye alınan Fellah tavşanını görüntülediğini söyleyerek, “Akşam Ezanı köye gittiğim tam köy yolunda fark ettim. Derakap yaklaşarak cep telefonuyla araç altına altım. İlk gördüğümde heyecanlandım, zira çoktan görmediğim benzeri hayvandı. Bu köyde varlıklarını sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bu garip kırmızı listede düz kayran türlerin korunması ve kimsenin kötülük vermemesi üzere uyarılar yapılmalıdır. Bu kök hayvanları çekmek bizi mutlu ediyor. Bizde bölgeyi karış karış gezerek tanıtmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Dünya Natür ve Natürel Kaynakları Esirgeme Birliği marifetiyle kırmızı listeye alınan Arap tavşanı; kanguru üzere ayaklara, tavşan kadar kulaklara ve fare gibi gövdeye cemaat.



Share: