Yüksekova’da tescilli “Çirek Peyniri”nin tanıtım toplantısı düzenlendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde koyun sütünün çeşitli aşamalardan geçirilmesiyle elde edilen ve coğrafi meni tescil belgesi sunulan “Çirek Peyniri”nin lansman toplantısı ve şehadetname töreni düzenlendi.

İpek Yolu’ndaki üretici firmaya ilgilendiren benzin fabrikasının uğrunda gerçekleştirilen törende mütekellim Vali ve Şehremaneti Komutan Vekili İdris Akbıyık, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Yatırımlarla değişip dönüşen ilçeye yönelik ayrıntılı vadeli projelerinin olduğunu belirten Akbıyık, “Yüksekova’nın çok potansiyeli var. Biz üstelik bu yönde desteklerimizi sürdürüyoruz. Bir Nice işaret üzere coğrafi bel başvurusu yapıldı. Hakkari’nin hep ilçelerinin potansiyeline bakarak projeler üretip desteklerimizi bitmeme ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam ve Şehremaneti Komutan Vekili Ömer Çimşit birlikte ilçenin ekincilik ve hayvancılık alanında efdal potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, ilçeye has gayrı mahsulat üzere bile bu zümre çalışmaların devam etmesi gerektiğini aktardı.

Yüksekova Tecim ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ise 2019’da tescil başvurusunda bulundukları Çirek Peyniri’ni 5 ay önce coğrafi işaretli im adına tescillediklerini, 10 eser üzere dahi müracaat sürecini başlattıklarını aktardı.

Fabrika sahibi Soylu Dominant ise peynirin ilçede ince yıllardır elde edildiğini tabir etti.

Fabrika yetkililerine şehadetname verilmesiyle sonuç bulan toplantıya Esendere Mekân Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Sebep, sivil topluluk kuruluşu temsilcileri, hava amirleri ve girişimciler katıldı.

Share: