Yüksekova’da yıldırı mağduru aileler kullanılmamış yuvalarına kavuşuyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, terör mağdurları için yaptırılan 262 basamak ve 109 hisse senedi yeri, ad çekme çekimiyle sahiplerini buldu.

Huzur ve güvenliğin tesisi üzere 6 sene önceki PKK’lı teröristlere müteveccih ilçede başlatılan, “Jandarma Uzatmalı Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu’nun” arkası sıra teröristlerin illet olduğu mağduriyetin giderilmesi amacıyla icraat sürüyor.

Terör saldırılarında evleri yıkılan yahut kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar üzere Şişman Hane İdaresi (TOKİ) yoluyla yaptırılan 3 bin 102 göz tamamlandı.

Beşinci bölgede meydan düzlük 262 konut ve 109 gelişim yeri, Selahaddin Eyyubi Kültür Sarayı konferans salonunda noter nezdinde yapılan kura çekimiyle sahiplerini buldu.

Kaymakam ve Belediye Komutan Vekili Ömer Çimşit, törende yaptığı konuşmada, Yüksekova’nın tarihi, nüfusu ve coğrafi konumuyla bölgenin iri ilçesi olduğunu söyledi.

İlçe tarihinde terörle müntesip keskin yaşanmışlıkların ve hatıraların olduğunu tamlayan Çimşit, şunları kaydetti:

“Terör olaylarının olmadığı, terörden biberli çekmediğimiz, yaş dökmediğimiz ayrımsız gelecek temenni ediyorum. Terörden doğan acıların ve üzüntülerin yaralarının sarılması devletimizin görevi. Devletimiz terörden doğan sorun ve sıkıntılar neyse bunları gidermeye kararlı. Ortada aktif bir emir var. Devletimizin bilcümle kurumları terörle ilgili yaşanan acıları, üzüntüleri sonlandırma noktasında azimli. Bugün ad çekme çekimini gerçekleştireceğiz. İlçemizde eski yıllarda yaşanan olayların yaralarını kaplamak amacıyla bakanlığımız tarafından ilçemizde toplamda 5 kadem halinde 3 bin 102 bölük ve 137 iş yeri inşa edildi. Bu etabın süresince iki cami ve ilkokul okulumuz var. Okullarımızdan ikisini hizmete aldık. 24 derslikli üç okulumuz de bu sene kim eğitim bilimi ve tedrisat yılında hizmete alınacak. Daha geçmiş süreçte 2 bin 610 dairemizin ad çekme çekimi ve teslimi yapıldı. Bugünkü ad çekme çekiminde 262 konut ve 109 iş yerinin ad çekme çekimi olacak.”



Share: