Yüksekovalı güreşçiler, kütük çekip, vasıta lastiğine varyos sallayarak şampiyonaya hazırlanıyor

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde yaşları 11 ile 16 beyninde mütebeddil 18 pehlivan, Okul Sporları ve Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası’na 2 bin 100 rakımda bulunan Armutdüzü köyünün Korunak mezrasında hazırlanıyor. 20 dönem ilk mezraya mevrut çoluk çocuk, çalışmalarını antrenörleri eşliğinde yer zeminde kızak ve dikme kütüğü çekip, çevirgeç lastiklerine varyos sallayarak sürdürüyor.

Hakkari’ye 80 kilometre uzaklıktaki vaktiyle terör olayları anılan yaklaşık 200 bin nüfuslu Yüksekova ilçesi, varlık ortamının sağlanmasıyla alay malay çıktı adını, kültürel, içtimai etkinlikler ile spor faaliyetleri duyuruyor. Gençler, güreş müsabakalarında ilçeye madalya kazandırmak üzere kilolu çabalama harcıyor. Yaşları 11 ile 16 arasında mütebeddil 18 güreşçi, Okul Sporları ve Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası’na, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki 2 bin 100 rakımlı Armutdüzü köyünün Korunak mezrasında hazırlanıyor. Mezraya kamp kuran güreşçiler, eşiyle serbest güçlü Aydın Altıntaş’ın evine yerleşti. Sabahın erken saatlerinde uyanan çoluk çocuk, faziletli rakımlı mezrada antrenörleri Ahmet Yunus Alp ve İshak Altıntaş’ın eşliğinde gestalt çalışması yapıyor. Tahminî 20 gündür mezrada artan gençler, çalışmalarını ise yerey zeminde kızak ve ongun kütüğü çekip, açkı lastiklerine varyos sallayarak sürdürüyor.

Mezradaki çalışmalarını 10 devir henüz sürdürecek olan genç güreşçiler, yaptıkları kulede Türk bayrağı ve ‘Yüksekovalı sporculardan 2100 rakımdan Sn. Cumhurbaşkanına, Sn. Mehmet Kasapoğlu’na, Sn. Süleyman Soylu’ya esenleme olsun’ kayıtlı pankartı açtı.’SADECE GÜREŞ EĞİTİMİ ALMIYOR, HAYATTA KALABİLMEYİ BILE ÖĞRENİYORLAR’Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Yara, amaçlarının hem madalya gidermek, hem birlikte gençleri hayata alıştırmak olduğunu kaydetti. Dağ, ilçenin bundan sonra sporla anılmasını istediklerini belirterek, “Güreşçilerimizi şampiyonluğa hazırlıyoruz. 5 engelsiz veya bahir kenarında bire bir yere birlikte götürebilirdik. Ama onların doğayla çöz içe olmalarını istedik. 18 öğrencimize 2 antrenörümüz eşlik ediyor. Evini ve kalbini çoluk çocuk amacıyla açan zor köy korucumuz Vazıh Altıntaş’a de teşekkür ediyoruz. Sporcularımız yalnız burada güreş eğitimi yahut antrenman yapmıyorlar. Özlük ayaklarının üzerinde durmayı, hayatta kalabilmeyi da öğreniyorlar. Kendileri hazırladıkları yemeklerden besleniyorlar. Mektup kıraat etkinliğini yapıyorlar. Antrparantez tığ Yüksekova’dahi gâh şeyleri değiştirmek istiyoruz. İlçenin vaktiyle olduğu üzere terörle değil, sporla anılmasını istiyoruz ve öyle mezkûr tıpkısı kent olacak. Bizlere desteğini esirgemeyen sayın cumhurbaşkanımıza, içişleri bakanımıza, spor ve gençlik bakanımıza, valimize ve kaymakamımız üstelik minnettarız ve Teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.HEDEF, YÜKSEKOVA’YI TÜRKİYE’ÜSTELIK BELLIK HALİNE GETİRMEK

?Antrenör Ahmet Yunus Kahraman bile sporcuları, federasyonun 2022-2023 canlılık programında düzlük kayran mıntıka ve Türkiye şampiyonlarına hazırladıklarını belirtti. Yiğit, gençleri, 2 bin 100 rakımda muayyen aynı seviyeye deklare etmek istediklerini ve hedeflerinin birlikte Yüksekova’yı Türkiye genelinde güreş anlamında ayraç haline aktarmak olduğunu söyledi.



Share: