Yüksekovalı tekvandocular, piknik alanında şampiyonaya hazırlanıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 25 tekvandocu, Dilimli Barajı kenarındaki piknik alanında antrenmanlarını sürdürüyor.

Yüksekova Deneyimsizlik ve Spor Müdürlüğü marifetiyle sunulan tekvando eğitimlerine bitmeme eden çoluk çocuk ve minikler, peyda havada antrenmanlarını sürdürüyor. Dilimli Barajı’nın kenarında piknik işleyen ailelerin amatör bakışları arasında tekvando eğitimi düzlük sporcular, berrak havada gezmenin üstelik tadını çıkarıyor.

“çıktı Yüksekova sporla anılacak”

Açıklamalarda kâin Yüksekova Deneyimsizlik ve Spor Müdürü Sami Kırıcı, ilçenin çıktı sporla anılacağını belirterek, “Peyda hava hem sağlıklı hem da gayrı ayrıntılar üzere teşvik edicidir. Sporcularımızı tabiat ile buluşturmak, antrenmanlarımızı doğada düzenlemek üzere baraj gölü kenarına geldik. Sporda hedefimiz dünyada ülkemizi temsil ederek, bayrağımızı dalgalandıracak ahlaklı, yurtsever sporcular yetiştirmektir. Yüksekova’de sporda çok dolgunca aynı gizil var. Kayakta ise milli antrenörlerimiz var. Ayrıca Türkiye ve Balkan birinciliklerimiz var. Ayrıca spora korkulu ayrımsız bağ birlikte var. Bizlerde eğitmenlerimizle alay malay seçme dolaşma değişik spor dallarında eğitim gören öğrencilerimizi doğa ile bütünleştirip degaje havada antrenmanlarımızı yapıyoruz ve yapmaya dahi devam edeceğiz. bundan sonra Yüksekova sporla anılacak ve konuşulacak” dedi.

Dilimli Barajı kenarında alıştırma eden öğrenciler ise çıplak havanın kendilerine dolgunca geldiğini ve bahtiyar olduklarını belirtti. – HAKKARİ

Share: