Yüreği ızdıraplı anneler ‘Kadınlar Günü’nde üstelik eylemlerine devam etti

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 8 Mart Kadınlar Haset’nde de çocuk nöbetini sürdürdü.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde yurt eylemi işleyen anneler, kadınların 8 Mart Acun Kadınlar Günü’nde velet nöbetine bindi vermelerini istedi. Yaz şita, kar baran, bayram müstevli demeden kararlılıkla devam fail bala nöbetini Kadınlar Haset’nde dahi sürdüren anneler, antipatik havaya rağmen ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla evlatlarına tasdik olmaları çağrısında bulundu.

Eylemlerini kararlılıklar sürdüreceklerini tamlayan baba Halit Altun, 100 sene geçse de davalarından vazgeçmeyeceklerini rapor ederek, “8 yıldır bu hasreti çekiyorum. 8 kamer değil, 8 dolaşma değil, 8 yıldır bu hasreti çekiyorum. Cenab-ı Allah haklarımızı onlara koymasın. HDP çocuklarımızı kandırdı, dağa gönderdi. Zat çocuklarını ise hususi okullarda okutuyorlar. Kâfi bize bu acıyı çektirdiler. 100 yılda olsa biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. HDP sanmasın ki biz gelip gidiyoruz, biz davamızın arkasındayız. Çocuklarımızı bize verin. Yeter bu acıyı bize çektirdiniz. Cenab-ı Tanrı bu acıyı size da çektirsin inşallah. Sizde yavru acısı yok kim. Bize bu acıyı çektirdiniz, Allah’ta size ayrımsız acıyı çektirsin. Tanrı sizi kahretsin” dedi.

Oğluna konfirmasyon ol çağrısında kâin anne Naciye Sönmez Talih ise “Osman’ın annesiyim. Osman oğlum sesimi duyuyorsan çık gel devlete tasdik ol. Bu büyüklük babamızdır. Bu alem bizim bayrağımızdır. Bu bayrağa sırtınızı çevirmeyin, yüzünüzü çevirmeyin. Bu sembol bizim bayrağımız. Bu celal bizim devletimiz” ifadelerini kullandı.

Kadınlar Haset olmasına rağmen döl nöbetlerini sürdürdüklerini anlatım eden temel Ayten Koçhan da, “Ersin oğlum sesimi duyuyorsan dön yavrum, gel devletimize teslim ol. Ego HDP ve PKK’dan çocuklarımı istiyorum. Ayrımsız çocuk dağda kalana büyüklüğünde eylemimi bitmeme ettireceğim. HDP, Kılıçdaroğlu’na bindi veriyor. Biz Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nu istemiyoruz. Bu HDP’yi kapatsınlar. Ben Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu HDP’yi kapatsınlar. Kâfi analar babalar ağladı. Onlar bizim ciğerimizi dağladılar. Tanrı onları bizim kabil etsin. Biz şita itici demeden buradayız. HDP yılanın başıdır. Çocuklarımızı istiyoruz onlardan. Ersin oğlum gel teyit ol. Bugün Kadınlar Haset, ongun kim kadınlar var. Biz kadınlara şiddet istemiyoruz. Kadınların ölmesine dur desinler. İyi kim kadınlar var” şeklinde konuştu. – MUŞ

Share: