Yurtlardaki ücretsiz konaklamadan yararlanan yüzlerce taze Konya’yı ziyaret etti

Itimat Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanan yüzlerce güre, yaz tatilinin ayrımsız bölümünü etmek üzere Konya’yı tercih etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Haziran’birlikte yaptığı açıklamanın ardından, Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini yolculuk ederek değerlendirmek talip gençlere 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunması üzerine 15 Temmuz’dan bu yana 1750 zihayat Konya’ya geldi.

Kendileri amacıyla hususi olarak hazırlanan Fahrünnisa Bayan Mektepli Yurdu’na gelen ve burada görevli personel marifetiyle karşılanan gençler, birbirleriyle tanıştı, odalarına yerleşti.

Konaklama imkanından faydalanan gençlerden Sultan Tamer, AA muhabirine, Niğde’den geldiğini, tıpkısı sonraki durağının İstanbul olacağını söyledi.

Konya ile Japonya’nın Kyoto şehri arasındaki kardeşliği simgeleyen Selçuki ilçesindeki Japon Kyoto Parkı’nı konuşma ettiğini ve çokça beğendiğini nâkil Tamer, “Konaklama süresinin 5 güne çıkması dolgunca oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bu imkanı sağladığı amacıyla çokça teşekkürname ediyorum. Hakeza sunturlu aktivitelerden kontekst teşekkür ediyorum.” dedi.

“Uygulama çokça adamakıllı, çokça memnunuz”

Şanlıurfa’dan mevrut İlyas Sürgün dahi mukannen illerdeki üniversitelerin Beden Terbiyesi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarına girdiklerini, bu sırada Bakanlığın sağladığı imkanla kentleri de gezme fırsatı bulduklarını belirtti.

Bu uygulamayla ati yıl bundan sonra site başvurmak istediklerini anlatan Sürgün, şunları söyledi:

“Umarım barınma süresi henüz birlikte yükselir. Aplikasyon haddinden fazla iyicene, çok memnunuz. Uygulamanın maddesel kendisine bütçemize iri katkısı oldu. Şanlıurfa’dan Karaman’a geçtik, orada BESYO mülakatlarına girdik. Sonraları sınavlar üzere Konya’ya geldik, gelmişken bir de turistik amaçlı gezmek istedik. Mardin, Kayseri, İzmir’e dahi gideceğiz. Uygulamanın bize yer güzelce etkisi gittiğimiz şehirlerde kolaylıkla geziyoruz.”

Muhammet Doğan Selver üstelik uygulamanın kendilerine ekonomik açıdan balaban ulama sağladığını, 3 aktarılma olan tahaffuz süresinin 5 güne çıkarılmasının mutluluk donör olduğunu tabir etti.

Bu uygulamanın devam etmesini istediklerini dile getiren Selver, “Tahaffuz süresi detaylı olsa bundan sonra gezmiş oluruz. Şehirlerimizi müracaat etmek istiyoruz.” diyerek konuştu.



Share: