Yurtlardaki ücretsiz konaklamadan yararlanıp dinlence işleyen gençler Adıyaman turunda

Itimat Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında 18-30 gözyaşı arası çoluk çocuk için uygulamaya konulan ücretsiz konaklama imkanından faydalanan öğrenciler, Adıyaman’ı gezdi.

Yaz tatilini seyahat ederek kıymetlendirmek talip çoluk çocuk için 81 ilde seçilen KYK yurtlarındaki ücretsiz konaklama imkanı bent görüyor.

Kendileri üzere özel olarak hazırlanan Veysel Karani ile Savfan Yurdu’na mevrut ve burada görevli personel eliyle karşılanan çoluk çocuk, odalarına yerleşti.

Konaklama imkanından faydalanan gençlerden Yahya Yılmayan, AA muhabirine, Gaziantep’ten geldiğini söyledi.

Kentin tarihi ve turistik mekanlarını girmek için geldiğini belirten Yılmaz, “5 günce uzamak üzere geldim, burada arkadaşlarım bile var. Kendileriyle kenti gezeceğim. Buradan sonraları de eksantrik ayrımsız ile anbean, orayı aşinalık fırsatı bulacağım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu proje üzere teşekkürname ederim.” dedi.

Gaziantep’ten gelen Aynur Türkmen da benzeri sonraki durağının birlikte civar iller olacağını aktardı.

Emeği geçenlere teşekkürname fail Türkmen, “Haddinden Fazla mutlu kaldım. Kentin tarihi yerlerini gezdim, yurtlarda ücretiz kalıyoruz, konaklamamız 3 günden 5 güne çıkarıldı. Buradan sonraları başka ayrımsız şehre gideceğim.” diye konuştu.

“Gençlerimizin sakil ilgisini görmekteyiz”

Cahillik ve Spor İl Müdürü Fikret Bahadır de projenin öneminden bahsetti.

Öğrencileri yurtlarda mihman etmenin kendilerini bile sevindirdiğini belirten Bahadır, şunları kaydetti:

“Gezi sever projesi kapsamında gençlerimizin ağırbaşlı ilgisini görmekteyiz. Onları burada özlük evlerindeki kabilinden misafir ediyoruz. Bu kapsamda gençlerimize andıran bent ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. Özellikle geldikleri şehirlerde evet birlikte ilimizdeki tarihi turistik yerlerle ilgilendiren çok iyicene bilgiler ve anılarla ayrılmalarına sebep olabilecek sülale sahipliği yapıyoruz.”

Share: