Zelzele bölgesine Uşak’tan 213 bin battaniye gönderildi

Hareket bölgesine Uşak’tan 213 bin battaniye gönderildi

UŞAK Yardımcı Valisi Turan Ergün, hareket bölgesinde kendilerinden sunu iri beklentinin battaniye olduğunu ve 213 bin battaniyenin yola çıktığını açıkladı.

Geri 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Kahramanmaraş ve mekân illerde büyük hasarlar meydana geldi. Cumhuriyet Altını tarihinin bildirme büyük depremi olarak adlandırılan hareket amacıyla hep Türkiye kadar Yardımcı’ta biricik yürek oldu. Sarsıntı anından itibaren yardım kampanyaları başlatılan Çeltek’ta battaniye, libas, ısıtıcı, erzak kabilinden tıpkısı çok müzaheret bile hareket bölgelerine yararlanmak için yola çıkarıldı. Müzaheret aylı tırların Çeltek Birleştirme Sanayi Bölgesi’nden yola geçmek için beklediği tam matbuat mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Turan Ergün, sarsıntı bölgelerine şuana büyüklüğünde 47 araçla 249 personelin müzaheret için sevk edildiğini söyledi. Zelzele bölgesinden, kendilerinden sunu balaban beklentinin battaniye olduğunu dahi sözlerine ekleyen Ilbay Ergün, “Güzeşte bütün battaniye üreticileriyle bir araya geldik. Arkadaşlar bütün üretimlerini hareket bölgesine başvurmak amacıyla üretiyorlar şuanda. Ticari amaçlı battaniye satışı şuanda yok. Sarsıntı bölgesine yardım gayeli göndereceklere battaniye üretiyoruz. Dakika itibariyle üstelik ilimizden 40 tırla 163 bin 767 battaniye Çeltek’tan yola bundan sonra. Şuanda dahi 10 tır yola çıkmak için bekliyor, onlarda dahi kısaca 50 bin battaniye var” dedi. Antrparantez Ilbay Ergün nakit yardımı namına bile Vilayet Evgin Arkalama hesabına şuana kadar 4 milyon 319 bin TL müzaheret yapıldığını söyledi ve hayırsever, duyar vatandaşlara teşekkürname etti.

Başkan Çakın, “Ekipler sahada çalışmaya başladı”

Çeltek Belediye Başkanı Mehmet Şimşek ise Uşak’tan bindi amaçlı giden ekiplerin deprem bölgelerine vardıklarını, sahada çalışmalara başladıklarını ve kendilerinden ferah duyum beklediklerini söyledi.

Share: