Zer uzmanından şaşkına çeviren tahmin: Altında astronomik bir artma bekleniyor

Altında ilgi calip gelişmeler yaşanıyor. Küresel piyasalar, enflasyonist endişelerle farklı envestisman araçlarına yöneliyor. Bu yüzden emin aynı liman olan altına kâm arttı. Peki Gram kızıl düşecek mi? İşte altın uzmanından özen çeken meşruhat…

“TABİİ Kİ GELECEĞİ CENABIHAK BİLİR”

Altında akıbet zamanlarda gerçekleşen düşüşün çokça aşkın sürmeyeceğini ve ons fiyatı bin 800 dolar bandına çıktığı ahit gram altının bin 200 TL’ye büyüklüğünde ulaşacağını söyleyen kuyumcu Kortej Erdoğan, “2021 yılı Ağustos ayında altının gram fiyatı 486 TL idi. 2022 yılı Ağustos ayı yani içerisinde bulunduğumuz kamer itibariyle altının gramı düşmüş haliyle bin 25 TL. Bu altının gramının güzeşte sene Ağustos ayına göre bu yılın Ağustos kocaoğlan beyninde, sakıt olmasına rağmen altının yüzdelik 114 tıpkı değer kazandığını gösteriyor. Bu mükemmellik bire bir miktar bağımlı kim, dövizde de benzeri bu şekilde peş düzeyde. çeyrek geçtiğimiz sene bu aylarda 790-800 bandındaydı, şu anda bin 700 bandında seyrediyor. Ons bazında bin 725 dolara kadar düşen tıpkısı kızıl fiyatımız var. Değerli fiyatı 2022 yılı içerisinde tıpkısı ons kızıl 2 bin dolarlara kadar çıkmıştı. 2022 Ağustos ayı itibariyle şu anda ons değerli bin 725 dolar. Ons altının şu andaki direncini kırılabileceği uzmanlar eliyle zorlu öngörülmüyor. Haddinden Fazla siktirici aynı belki gözüküyor. Bağımlı ki geleceği Cenabihak agâh. Bizde bu adi ihtimalleri göz önünde tutarga yorumlarımızı belirtiyoruz. Önümüzdeki dönemde altında ons bu seviyelerde dönerse kısık aynı yükseliş bekleniyor. Yani uzmanların kanaati bu yönde. Değerli ons bazında bin 800 bandına çıktığı ant altının gram fiyatını bin 200 TL’lere büyüklüğünde çıkacak. Altında astronomik ayrımsız artış bekleniyor. Bu konuda uzmanların genel tıpkı kanaati var” diye konuştu.

ALTINA YATIRIMIN TÜM ZAMANI

Zer fiyatının düşük seyrettiğini ve altına yatırımın cümle zamanı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Envestisman açmak istiyoruz. Yatırım yapacağız ancak değerli hangi devir alınır?’ diyen vatandaşlarımıza de diyoruz kim kızıl şu anda alınır. Yani ons bin 725 dolara düşmüş. Vatandaşlarımıza bakıyoruz ve altın fiyatları yüksekken çevik ederek, altın alıyorlar. Bu çokça akla yatkın tıpkısı doyum değil. Altın düştüğü zamanda kavim altından çıkalım psikolojisine giriyor. Bu haddinden fazla hatalı. Dünyalık çekmek istiyorsanız, düşükken alacaksınız. Ons bin 725 dolara sakıt, altının gram fiyatı bin 25 TL’ye düşmüş. Bekleyen vatandaşların henüz çok beklememelerini başvuru ediyorum. Akçe parası olan altınını alsın diye niteleyerek önerilerde bulunuyoruz. Bağımlı kim geleceği Cenabihak bilir ancak bizim kanaatimiz, uzmanlarında istekli analizlerini ayn önüne altığımızda altının önümüzdeki günlerde yükselişte kendisini hızlandırabileceği yönünde. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatini çekmek isteriz” şeklinde konuştu.



Share: