Zincir marketlerin peşi sıra aşevi ve lokantalara de “eşit belirleme” çağrısı

Tamlık Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, son dönemde bir nice emtia ve girdi fiyatlarında enkaz yaşandığını ve dolardaki hareketliliğin durulduğunu belirterek, “Bu nedenle bütün restoran ve lokantalara ramazan ayına büyüklüğünde fiyat belirleme çağrısında bulunuyoruz. Eş, enflasyonla mücadelede bilcümle bu arada elimizi taşın altına koyalım.” dedi.
Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Bitkisel yoluyla açıklanan Kredi Güvence Fonu (KGF) paketlerine teşekkür ederek, bu desteklerin asıl göz üzere çok mehabetli olduğunu söyledi.
Kısa müddet önce yetkililerle görüşerek Emeklilikte Hoşnutluk Takılanlar (EYT) dolayısıyla ortaya çıkma kıdem tazminatı yükü amacıyla cesaret tahsis edilmesini arzu ettiklerini aktaran Bingöl, bu kapsamda KGF desteği sunulduğunu, işverenlerin yükünü hafifletecek paket üzere teşekkürname ettiklerini belirtti.
Bingöl, zincir ve yerli marketlerin bedel sabitleme ve tenzilat kampanyalarının özge sektörlerde bile hayata geçmesi, enflasyonla mücadeleye kamu işletmelerin bindi vermesi gerektiğini vurguladı.
Son dönemde bir nice emtia ve girdi fiyatında çöküntü yaşandığını, dolardaki hareketliliğin durulduğunu, akaryakıt fiyatlarının düştüğünü, elektriğe tıpkısı remiks gelmeyeceğinin açıklandığını anlatan Bingöl, “Bu nedenle cümle aşevi ve lokantalara ramazan ayına kadar denk belirleme çağrısında bulunuyoruz. Elkızı, enflasyonla mücadelede hep bu arada elimizi taşın altına koyalım.” diye niteleyerek konuştu.
Bingöl, ramazan ayının başlamasına kestirmece 2,5 ay kaldığını hatırlatarak, bu süreçte fiyatların artırılmamasının tüketicilere yönelik şanlı bire bir destek olacağını da söyledi.
“İşletmelerde menüler kapılara asılmalı”
TÜRES Başkanı Bingöl, sonuç zamanlarda özellikle itidalli gelirlilere seslenme fail restoran ve lokantalarda tüketicilerin şaşırtı fiyatlarla karşılaştığına dayalı şikayetler aldıklarını bildirdi.
“Lüks restoranlara gidenler elhak fiyatların erdemli olduğunu biliyor ancak alışılagelen işletmelerde üstelik fahiş ve haksız fiyatlamaların yaşandığını duyuyoruz” diyen Bingöl, müşterilere tetik olmaları çağrısında bulundu.
Bingöl, “Müşterilerin yüksek ve şaşırtı fiyatlarla karşılaşmamaları için işletmelere, ‘kapılarına menüleri asmaları’ çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda girişimlerimiz dahi olacak. Gelen kamera oturmadan fiyatlara bakabilsin ve bilahare benzeri sürprizle karşılaşmasın.” şeklinde konuştu.

Share: