Ağılı aslan balığını hissetmek amacıyla yarıştılar… Tuttukları balıkları ızgarada pişirip yediler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kızıldeniz’den Süveyş Kanalı ile Türkiye kıyılarına ulaşarak yayılım gösteren ve yerleşik türlere ve deniz ekosistemine engel veren ağılı aslan balığı ile mücadele ederek biyoçeşitliliğin ve deniz ekosisteminin korunmasına ulama nail olmak için zıpkınla aslan balığı avcılık yarışması düzenledi. Saat 08.00’bile Konyaaltı Sahili’ndeki Varyant EKDAĞ Içtimai Tesisleri’nde başlayan yarış 4 saat sürdü. Antalya’da ikincisi düzenlenen yarışmaya üçer kişiden oluşan 7 bando katıldı.

71 ARSLAN BALIĞI ÖZENLE PİŞİRİLDİ

Takımlar avlanan arslan balığı sayısı ve avlanan sunma korkulu arslan balığı kategorilerinde yarıştı. Balıkçılar tüpsüz ile daldıkları Akdeniz’in derinliklerinde zıpkın ile arslan balıklarının peşine düştü. 4 saatin sonunda yarışmacıların kıyıya döndüklerinde tuttukları balıklar hakem heyeti üyeleri vasıtasıyla bir tane biricik tartılarak sayıldı. Tadat sonucunda sunu çokça avlanan aslan balığı kategorisinde 60 adet balık markajcı Mevlüt Mecnunca, Mecnunca Temiz, Berk Temiz’ın kayran aldığı kol bir numara oldu. Üç ismin tuttuğu balıkların hep ağırlığı ise 12 kilogram 930 gram geldi. Öte yandan bu takım bildirme vahim aslan balığı kategorisinde de esasen 1 kilo 377 gram ile birinciliği kimseye kaptırmadı. Yarışmada avlanan 71 aslan balığı ise özenle temizlendikten sonra ızgarada pişirilerek vatandaşlara ve yarışmacılara ikram edildi. Evre giren üç gruba ise ödülleri aktiflik alanında teyit edildi.

“SOFRALARIMIZDA TÜKETEBİLİRSEK YERYÜZÜ IRI MÜCADELEYİ VERMİŞ OLACAĞIZ”

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Komutan Danışmanı ve Kasaba Efdal Mühendisi Lokman Atasoy, “Etkinliğin ikincisi düzenlendi. Bunu etme nedenlerimizin başında arslan balığının istilacı tıpkı zümre olmasıdır. Kıyılarımızda her güzeşte çağ popülasyonu artıyor. Özge bir nedenimiz bu türü biz şüphesiz baskılayabiliriz ile ait ayrımsız aktiflik. Bu zehirli ayrımsız balık, dikenleri zehirlidir. Eti ağılı değildir. Bu dikenleri temizlendiği antlaşma lezzetli benzeri balıktır. Biz bunu belediyemizin tesislerinde menülerimize doğrusu koyduk. Şayet biz bunu sofralarımızda tüketebilirsek filhakika bildirme nazik mücadeleyi vermiş olacağız. Yarışmada 7 kol kayran aldı. Tüplü dalış olmadı. 3’erli yarıştırlar. 2 saat sonraları ekiplerimiz geldi. Güzeşte sene 560 gramdı genişlik iri aslan balığı. Bu sene onun rekoru kırıldı. Bunlar bizim evcil türlerimiz ile besleniyorlar. Doymak bilmeyen bir soy. Fakat tığ avlarsan mücadele edebiliriz. Keyifliydi. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu kök etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

“SABIK YILA GÖRE BİR TENAKUS OLMUŞ”

Sunu fazla ve genişlik ağır sıklet aslan balığını markajcı gruptan Mevlüt Delicesine ise, “Bu tıpkı istilacı türdür. Farkındalık monte etmek amacı ile ayrımsız yarış oldu. Derinlerde bulunuyor. Güzeşte yıla göre benzeri azalma reşit. Dönüş bölüm popülasyonu artıyor. Yarış dışında da avlıyoruz” sözlerine vadi verdi.



Share: