Devlet korumasındaki 312 canlı bu sene üniversiteli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren, Ev ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altındaki 742 öğrenciden 312’si üniversiteye yerleşti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya bakarak, Aile ve Içtimai Hizmetler Bakanlığının içtimai hizmet modellerinden yararlanan ve YKS’ye giren 742 gençten 312’si üniversiteli oldu.

Açıklamada görüşlerine saha sunulan Karı ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Yoğunluk Üzüntülü, öğrencileri tebrik kartı ederek, başarılarının devamını diledi.

Devlet korumasındaki gençlere güçlü çok imkan sağlandığını tamlayan Acılı, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızı bugüne büyüklüğünde olduğu gibi öğrenim hayatları süresince bile destekleyeceğiz. Bakanlığımızca yükseköğretime bitmeme eden gençlerimize çeşitli imkanlar sunuyoruz. Halihazırda mecmu 516 üniversite öğrencimize desteğimiz sürüyor. Bu yıl yerleşen 312 öğrencimizle alay malay toplam 828 öğrencimizi destekleyeceğiz. Delalet ve danışmanlık hizmetimizin yanında öğrencilerimizin giysi, yemek, erişim kabil yaşam giderlerini karşılıyoruz. Yeğleme fail gençlerimizin cümlesi Yüreklilik ve Yurtlar Kurumuna sadık yurtlardan ücretsiz yararlanmaktadır. Çıkışlı olduktan sonra dahi onları kamu çalım ve kuruluşlarında öğrenimlerine uygun kadrolarda istihdam ediyoruz. Gençlerimizin öğrenimlerine devam edecekleri illerde onlar üzere müşavir görevlendireceğiz.”

Öğrencilerden 148’i lisans, 164’ü civar lisans bölümlerine araç hakkı elde etti

YKS’üstelik aldıkları faziletkâr puanlarla dikkati çekici Mevlüt Enes Türkoğlu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Recep Duygusal Özyeğin Üniversitesi İletişim ve Tasarımı bölümünü kazanırken, 13 mektepli mühendislik, 12 öğrenci üstelik siyaset bilimi ve amme idaresi bölümüne vasıta hakkı kazandı.

Üniversiteye yerleşmeye türe kazanan celal korumasındaki 312 gençten 148’i lisans, 164’ü dolay lisans bölümlerine taşıt hakkı elde etti.

Üniversiteye yerleşen gençlerden 2’si tababet, 13’ü mühendislik, 12’si yöntem bilimi ve amme idaresi, 2’si Almanca öğretmenliği, 2’si sosyal bilgiler öğretmenliği, 1’i güneş öğretmenliği, 1’i Türkçe öğretmenliği, 2’si psikoloji, 22’si sosyal hizmet, 11’i sosyoloji, 4’ü çocuk gelişimi, 2’si tanrı bilimi bölümünü kazandı.

Share: