Tarihi saat kulesi restore edilecek

Tarihi saat kulesi restore edilecek

ÇORUM – Çorum’un Sungurlu ilçesinin bildirme mefret simgelerinden biri olan, 131 yıllık geçmişe cemaat tarihi Sungurlu Saat Kulesi restore edilecek.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde 1891 yılında inşa edilen Sungurlu Saat Kulesi restore edilecek. Ilçebay Yazar Mir tarafından 1891 yılında Şakir Usta’ya yaptırılan ve 131 yıllık sahip olan saat kulesi, yıkılma felaket oluşturmaya başlamıştı. 2020 yılı Ocak ayında meydana mevrut depremde balkon parçaları düşen Saat Kulesi’nin sair parçaları da Şubat ayında düştü.

Belediye ekipleri tarihi kulenin etrafını polis barikatlarıyla kapatırken, genişlik Hars ve Gusto Varlıkları Esirgeme Kuruluna bildirildi. 2008 yılında restore edilene tarihi saat kulesi amacıyla, Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürü Behişt Ceylan ve ekibi, yüklenici firma ile alay malay saat kulesinde incelemelerde çıkmak üzere Sungurlu’ya geldi.

Belediye Başbuğ yardımcısı Bahri Sezen, saat kulesinin restorasyonu için incelemelerde kâin ekibe zevcelik ederek hikmet verdi. Saat kulesindeki yenileme çalışmalarının kusa süre içerisinde başlatılacağı belirtildi.



Share: