DSİ Genel Müdürü Akca, Malatya’da toplantıya katıldı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı Büyüklük Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, bitmeme fail yatırımlar üzerine bilgi ahzetmek için Malatya’da toplantıya katıldı.

Umumi Müdürlükten yapılan bağlanmış açıklamaya göre, Akca ve beraberindeki heyet, zaman Malatya’dahi 92. Idarehane Müdürlüğünü ziyaret ederek, büro müdürlüğünde planlı eş güdüm toplantısında Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü fariza alanında küsurat, tamam ve bitmeme eden projelerin durumu için Nahiye Müdürü Kenan Akyürek’ten brifing aldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Akca, “Sonuç 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin ciharıyek tarafında olduğu kadar Malatya’birlikte birlikte çok majör projelere imza attık. Genel Müdürlük aracılığıyla 2003-2022 yılları ortada Malatya’da 4 milyar 562 milyon 210 bin 396 lira yatırım yapılarak, 90 nüsha bünye hizmete alınmıştır.” ifadesini kullandı.

Akca, azık ve suyun dirimlik önem taşıdığı bire bir yüzyıla girildiğini vurgulayarak, DSİ olarak son 20 yılda devasa akarsu yapılarını düz yazı ettiklerini ve milletin istifadesine sunduklarını belirtti.

Bu yapılarda depolanan suların bol yönetilmesi gerektiğine dikkati çekici Akca, şunları kaydetti:

“2023 yılından itibaren planlamalarımızı bu minvalde yapmalıyız. Alelhusus karşıt su kaynaklarımızı korumamız lazım. Zaman yeraltından kullandığımız beher katre su, torunlarımızdan antrparantez onların de torunlarından iare aldığımız sulardır, ati nesillerimizin kaynağıdır. Dolayısı ile gelecek nesillerin kaynaklarını zaman bizim kullanmamız doğru değildir. Zirai sulamanın bilinçli ve tasarrufa yönelik yapılması çok balaban önem genişlik etmektedir. Tarımsal üretimde global ısınmaya sınırlanmış adına hem sulama hem da nebat çeşidi bakımından tasarruflu olanların yeğleme edilmesi su kaynaklarının verimli kullanılması açısından önemlidir. Besin güvenliğini dahi riske atmadan, akarsu kaynaklarımızı, mıntıka bazında planlayarak kullanmamız gerekiyor.”

Share: