Satın aldığı iş yerinden çıkan 1 kilogram altını sahibine verdi

Mehmet Büyükelhan, hisse senedi yeri açmak amacıyla Semerciler Sokağı’nda uzun müddet mecbur küsurat ayrımsız dükkanın mülkiyetini satın aldı. Dükkanın süresince tadilat yaptırmak talip Büyükelhan, arılık yaparken bulduğu torbanın süresince ayrımsız kilograma andıran altın olduğunu gördü.

TÜM BİRİKİMİYLE BU DÜKKANI AÇTI

Dükkanı satın aldığı kişinin damadı Sadi Kiriş’e altınları teyit ederek sahibine ulaştırılmasını sağlayıcı Büyükelhan gazetecilere, senelerdir pazarlarda gezmen manifaturacı namına bey yaptığını, aynı hareket yeri yazmak üzere birikimleriyle dükkan satın aldığını söyledi.

ALTINLARI TEMİZLİK SIRASINDA BULDU

Tadilat sırasında bulduğu altınları sahibine doğrulama ettiği amacıyla bahtiyar olduğunu aktaran Büyükelhan, “Benim boğazımdan yasak lokma geçmedi. Allah bile talih etmesin. Ben huzurluyum.” dedi. Altınları teslim alan Kiriş ise “Bizim böyle bir altından haberimiz yoktu. Kendisi yaşlanınca iş yerini kapattı. Sonraları satmaya karar verdi ve sattı. Ben ailem yerine hakkaniyet gösterdiği üzere Büyükelhan’a teşekkürname ediyorum.” dedi.

ARKADAŞLARI ALIM DUYDU

Karaman Tuhafiyeciler, Züccaciyeciler, Hırdavatçılar, İnşaat Malzemeleri, Çeşitli Malların Ticareti ve Seyyarları Esnaf Odası Başkanı Yoksulluk Ülküseven dahi üyesi olan Büyükelhan ile alim duyduğunu vurgulayarak, “Bana telefon açtı. Durumu anlattı. Şipşak pazara gelerek altınları sahibine teyit ettik. Tıpkısı kiloya mail kızıl vardı. Bu çizgi üs aynı esnaf, nesep bir cömert davranışıdır. Kendisine esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Share: