Piknik faciasında ölü sayısı 3’e yükseldi

Şanlıurfa’de piknik faciasında boğularak hayatını kaybeden cet ve kızının ardından, durumu okkalı olan Mehmet Kahraman dahi otama gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye bakarak görüngü, geçtiğimiz Pazartesi günü Bozova ilçesine vabeste Çatak Mahallesi’nde meydana geldi. Atatürk Barajı Gölü kenarında piknik yaptıkları tam, yunak gelgel cihetiyle bunalan Mehmet (13) ile Esra Karaman (15) kardeşler, serinlemek amacıyla suya girdi. Tıpkı süre sonraları suda çırpınmaya başlayan çocuklarını gören Başkomutan Karaman dahi (40) suya atladı. Çevredekilerin yardımıyla cet ve 2 çocuğu, sudan çıkarıldı. Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin önceki müdahalesinin peşi sıra 3 dirilik, Bozova Cesamet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan Başkumandan Karaman ile kızı Esra Karaman, tekmil müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Boğulma tehlikesi geçiren Mehmet Karaman ise tedavisinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Üç devir sonradan yaşam savaşını kaybetti

Sudan çıkarıldıktan sonradan durumu yoğun olan Mehmet Karaman, önceki Bozova Kerem Hastanesine ardından bile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Terbiye ve Araştırı Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi alınan Karaman, üç devir sonradan doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şanlıurfa Adli Tababet Kurumu morguna kaldırılan ceset, ölü açımı işlemlerinin arkası sıra defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Olayla ilişik soruşturma sürüyor. – ŞANLIURFA



Share: