Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Altılı masa) Bu kepaze yapı, seçkin hafta patlak veren kavgalarıyla maksat ve üstlenme ettiği yönetim modelini kılgısal…

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde cüret ve istikrarın teminatı kazanımların kaybedilmesi, Türkiye’nin yine eski acı günlerine dönmesi, esasen batağa saplanması demektir.” dedi.

Reisicumhur Erdoğan, Muğla’bile Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayı’nda “Sivil Cemiyet ve Muhtarlar Buluşması”na katıldı.

Esnaf ve sanatkar temsilcileri ile çekmece başkanlarıyla hep mümasil faaliyet ortamında olduklarını tamlayan Erdoğan, geçen günlerde Ankara’bile esnafla ateşli benzeri kavuşma gerçekleştirdiklerini, bu buluşmada hem geçmişten bugüne esnafa sundukları hizmetlerin değerlendirmesini yaptıklarını hem de bakir müjdeleri paylaştıklarını söyledi.

Erdoğan, kendisinin üstelik esnaflıktan gelen bire bir cumhur reisi adına bundan sonra birlikte esnafla ülkeye hizmet mücadelesine bitmeme edeceğini belirtti.

Devletin asli görevi olan vatandaşlara hizmet sorumluluğunu, akıbet 20 yıldır göre namına getirmesinin sırrının muvazene ve büzük ortamı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

“Teferruatlı yıllar sonraları ilk defa ülkemizde siyasi istikrarın sağlanmasıyla gelişigüzel yatırımlar hızlanmış, ekonomimiz yetik, vasilik gerilemiş, demokrasimiz güçlenmiş, uluslararası alanda ülkemizin itibarı artmıştır. Türkiye, bağırsak siyasetinde istikrarı sağladıkça, dışarıda dahi henüz canlı ve sonuç almaç politikalar yürütme kabiliyetine kavuşmuştur. Bugün terör örgütlerinin başını, içeride ve dışarıda ezebilmemizin, Ege ve Şarki Akdeniz’deki çıkarlarımızı cesaretle savunabilmemizin, yetersiz dışındaki vatandaşlarımızın haklarını koruyabilmemizin, yakın komşularımızdan başlayarak, mazlum ve mağdurlara el uzatabilmemizin kısacası kazandığımız kamu başarıların genişlik ilkin mevrut sebebi faal bire bir yürütmenin, güçlü ayrımsız politik kaime varlığıdır.

Önce cumhurbaşkanının umum yoluyla seçilmesini sağlayarak, peşi sıra 16 April ahali oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek, ülkemizin bu kazanımın daha dahi perçinledik. Bu iki büyük demokrasi hamlesiyle takkadak milli iradeyi güçlendirmekle kalmadık. Bir zamanda milletimize çok ağır bedeller ödetmiş yürütmede çift başlılık sorununu üstelik kesme ve mihman namına çözüme kavuşturduk.

Koronavirüs salgını ilkin koyulmak için, serencam dönemde karşılaştığımız yekpare krizlerde, bu reformların ne kadar isabetli olduğunu şahsen deneme ettik. Bu gerçeği, hoppadak biz ve dostlarımız değil rakiplerimiz ve düşmanlarımız üstelik görüyor kabul ediyor. Yolculuk Parkı olaylardan 15 Temmuz’a kadar Türkiye’yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan seçme adımın doğrudan yürütmeyi ve siyasal istikrarı gaye almasının sebebi aha budur.”

“Herkesin ayrı telden çaldığı ayrımsız canlılık masası”

Ne ambalaja sarılırsa sarılsın, Türkiye’birlikte politik istikrarı zedeleyen bir adımın milletin ve memleketin hayrına olamayacağını belirten Erdoğan, “Siyasal istikrarın alternatifi çok seslilik değil kargaşadır, kavgadır. Herkesin ayrı telden çaldığı tıpkı zindelik masasıdır. Ülkemizde büzük ve istikrarın teminatı olan kazanımların kaybedilmesi söylemek, Türkiye’nin tekrar sakat ızdırap günlerine et kafalı dönmesi gene batağa saplanması demektir. Giderek henüz yıldızlı şekilde kavganın, entrikanın kusurlu olmadığı bire bir akse masasına dönüşen altılı ganyan masanın ülkemize vadettiği tümce aha hakeza ayrımsız idare modelidir.” ifadesini kullandı.

Reisicumhur Erdoğan, “Tamamen politika mühendisliği ürünü olan bu kepaze bina, seçme hafta yırtık veren kavgalarıyla erek ve üstenme ettiği idare modelini kılgısal olarak milletimize göstermektedir.” dedi.

Türkiye’yi nelerin beklediğini, ülkenin elbet benzeri girdaba sürükleneceğinin, bu tabloya bakarak anlamanın cins olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Halbuki bunların aynı araya vürut amacı, seçimlerde bizimle yarışacak bir namzet belirlemekti. Aylardır yaptığımız özden çağrılara karşın bizimle aşık atacak, leşker meydanında bizimle yarışacak birisini bir soy karşımıza çıkaramadılar. Benzeri açıklık, ‘Adayımız amade, ancak yıpranmasını istemiyoruz.’ dediler. Sonraları ‘Erken seçme olursa adayımızı acilen açıklarız.’ dediler. Arkası Sıra ‘Seçim tarihi galiba olsun ondan sonraları bakarız.’ dediler. Seçkin şeyi söylediler benzeri yegâne adaylarının ismini söyleyemediler. Sözlükte hangi kadar bahane varsa hepsini tükettiler, fakat göğüslerini gere gere ‘aha adayımız’ diyecekleri birini halen bulamadılar.

Onca toplantının sonunda demincek da çıkmışlar açıktan kumandayla yönetilecek aynı cumhurbaşkanından bahsediyorlar. Sandıkta arz bir iki 25-30 milyon düşünce alarak seçilecek ayrımsız cumhurbaşkanını, çoğu tabela partisinden hallice aynı grup umumi başkanın emirber yapmayı millete ‘eşitlikçe el erki’ diyerek yutturmaya çalışıyorlar. Biz ülkeyi ve milleti vesayetin boyunduruğundan kurtarmakla övünüyoruz. Bunlar, ülkeyi ve milleti yeni aynı vesayetin boyunduruğuna oyulgalamak vaadiyle ortaya çıkıyorlar. Halkın huzuruna vaat olarak kriz senaryolarıyla geçmek, dünyada ancak bizim kafası karışıklar kulübü kıvamındaki muhalefetimizin göze alabileceği bire bir kifayetsizliktir.”

“4-5 kamer sonra yapılacak seçimlerde, bu kazanç ortaklığı ağız ağıza arıtma olacaktır”

Millete, “Sen fikir ver ama ülkeyi ve cumhurbaşkanını biz yönetelim.” demenin insanların aklıyla irfanıyla izanıyla yöntemince yansılamak olduğunu anlatım fail Erdoğan, şunları kaydetti:

“Böyle ayrımsız teklifin muhtarlarımıza, ‘Seçimi sen kulaklı ancak mahalleyi veya köyü ağyar yönetsin.’ demekten hiçbir farkı yoktur. Hakeza ayrımsız teklifin basar başkanlarımıza, ‘Sen çalış, cenk didin ama seçimi kazandıktan sonradan odaya karışma.’ demekten tek farkı yoktur. Hakeza teklifi yapabilmek üzere insanın ya milleti on paralık kale almaması evet ülkesine tıpkısı kastının olması evet bile aklını hırsının emrine vermesi gerekir. Çünkü milletle ve memleketle parça kadar bağı ve irtibatı olan insanımıza bu absürt teklifi yapmaya utanır, perde valör. Nefesleri elan hangi kadar kâfi, o günleri görebilirler mi bilmiyoruz amma Allah’ın izniyle 4-5 ay sonra yapılacak seçimlerde bu menfaat ortaklığı, bu kapkaç siyaseti ağız ağıza tasfiye olacaktır.

Ama biz bunlardan bile şimdiden itibarını bir paralık ettikleri adaylarından bile ülkemize ve milletimize hiçbir yararlı gelmeyeceğini haddinden fazla mebzul biliyoruz. Bunun üzere de bütün gücümüzle Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu mensur etmenin mücadelesini veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, yeni tıpkısı dönemin, yadırgatıcı tıpkı atılımın sıçrama noktası haline aktarmak için harıl harıl yıpranmamış programlar, bakir projeler, yeni reformlar üzerinde çalışıyoruz. Rekor kıran istihdamımızla üretimimizle ve ihracatımızla çalışanlarımıza yaptığımız faziletli ölçülü gelir artışlarıyla seçme kesime müteveccih isteklendirme ve destek paketlerimizle seçme dolaşma bir yenisini açıkladığımız müjdelerimizle milletimizin huzuruna çıkıyoruz.”

Savunma sanayi projeleri, enerji hamleleri, ulaşım ve enfrastrüktür yatırımlarını kararlılıkla bitmeme ettirdiklerini tamlayan Erdoğan, “İnşallah daha çok üstelik ‘Aşkınan koşan yorulmaz’ inancıyla ülkemiz ve milletimiz amacıyla çalışmayı sürdüreceğiz. Muğla ile alay malay başka 80 vilayetimizi birlikte hedeflerine ulaştırana kadar bize ara vermek, dinlenmek, istirahat etmek haramdır.” dedi.

(Bitti)

Share: